La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa expressa a CCOO i UGT el seu suport a la Vaga General

Nacionalistes i ecosocialistes comparteixen amb els sindicats l’opinió que la reforma laboral del Govern espanyol del PP està agreujant la destrucció de llocs de feina

Avui dematí Biel Barceló, Fina Santiago i Jaume Català, juntament amb altres membres de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa, s’han reunit amb Katiana Vicens, secretària general de CCOO, i Lorenzo Bravo, secretari general d’UGT, per tal d’analitzar conjuntament la reforma laboral aprovada recentment pel Govern espanyol del Partit Popular.

Durant la reunió s’han posat sobre la taula els efectes indesitjables que la reforma laboral té per a l’economia: està agreujant la destrucció d’ocupació, enviant al carrer a molts treballadors i treballadores. La qual cosa implica una reducció del poder
adquisitiu, una davallada del consum i, en conseqüència, un deteriorament global de l’economia, que no afecta només als treballadors, sinó també a les petites i mitjanes empreses, moltes de les quals ja estan sota una forta pressió a causa de la crisi.

La reforma laboral significa, segons ha assenyalat Biel Barceló, “un atac sense precedents als drets de les persones treballadores, ja que deixa sense efecte qualsevol mesura que garanteixi un equilibri en les relacions entre treballadors i empresaris, buidant de contingut institucions com la negociació col·lectiva”.

D’altra banda, la diputada Fina Santiago ha recalcat que aquesta reforma “s’inscriu en el marc d’un canvi de model econòmic i social impulsat pel Partit Popular, que passa de l’economia productiva a l’economia especulativa i que prescindeix dels drets bàsics de la ciutadania, com ara la salut o l’educació”. <br
/>
Davant aquesta situació, CCOO i UGT, i PSM-IniciativaVerds-Entesa han subratllat la necessitat de treballar conjuntament per respondre a la crisi i a les mesures del PP, que no fa sinó agreujar-la, donant suport a la Vaga General convocada per dia 29 de març i articulant espais que permetin elaborar propostes alternatives a les polítiques destructives dels governs espanyol i balear.

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa dóna total suport a la Vaga General i està treballant tant a nivell de carrer com a les institucions perquè aquesta sigui un èxit.