La coalició MÉS insta al PP a respectar el dret a la informació a través de la gravació dels plens municipals

La coalició alerta de l’actitud antidemocràtica demostrada pel PP de Marratxí al rebutjar que les sessions plenàries fossin gravades. El diputat Antoni Alorda registra una Proposició de Llei per incloure aquest dret a la transparència informativa dins la Llei Municipal i de Règim Local de les Illes Balears

JPEG - 14.9 kB

La coalició MÉS defensa el dret fonamental que tenim tots els ciutadans d’accés a la informació i el deure de les administracions democràtiques a facilitar i afavorir el compliment d’aquest dret. És per això, que la coalició denuncia l’actitud antidemocràtica del PP demostrada en el Ple del passat 30 d’abril on l’equip de govern municipal va votar en contra d’una proposta impulsada pel regidor de MÉS per Marrtaxí, Joan Francesc Canyelles, per tal de poder gravar les sessions plenàries.

“Davant el posicionament antidemocràtic del batle de Marratxí, hem de posar en evidència que la gravació i difusió de les sessions del Ple de les Corporacions Locals és un dret a la informació fonamental. Volem que el PP, i sobretot el president del Govern i president del PP de Marratxí, es pronunciï.” El diputat de la coalició MÉS, Antoni Alorda, ha redactat una Proposició de Llei per tal de modificar l’article 120 de la llei 20/2006, de 15 de setembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

El punt únic d’aquesta Proposició de Llei diu:

“Les sessions públiques poder ser gravades pel públic assistent, els mitjans de comunicació o els mateixos participants. La difusió de dites gravacions atendrà a la normativa de caràcter general dels actes públics, sense que s’hi puguin establir limitacions addicionals.”

En aquest sentit, la coalició MÉS confia que el PP rectifiqui i respecti el dret a la informació i l’obligació de transparència de les administracions democràtiques i voti a favor d’aquesta Proposició de Llei.

Documents adjunts