La ciutadania elegirà tota la llista electoral de MÉS per Mallorca al Parlament i al Consell

L’Assemblea Oberta del proper dissabte debatrà els reglaments per regular les primàries obertes i les incompatibilitats i la limitació de mandats


Els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran participar en l’elecció de tots els membres de les llistes electorals de MÉS per Mallorca al Parlament i al Consell. Dissabte dia 7 de juny es reunirà una Assemblea Oberta d’aquesta formació per debatre el reglament que regularà les primàries obertes per elegir els candidats electorals de la formació. La proposta de reglament estableix que hi haurà dues votacions separades: una per elegir el o la cap de llista a cada institució, i una altra per elegir la resta de candidats i candidates que conformaran el conjunt de les llistes.

Els dos coportaveus de MÉS per Mallorca, Biel Barceló i Fina Santiago, han afirmat que les primàries seran obertes a tota la ciutadania que assumeixi els valors progressistes. “Qualsevol ciutadà o ciutadana progressista hi podrà participar, tant per votar com també per presentar-s’hi i ser elegit o elegida”, ha explicat Santiago. La coportaveu posa en valor el fet que “per primera vegada a les Illes Balears una formació elegirà tots els membres de les llistes electorals amb primàries obertes”.

D’altra banda, l’Assemblea de dissabte també debatrà un reglament per regular les incompatibilitats i la limitació de mandats a què s’hauran de sotmetre els càrrecs (tant públics com orgànics) de MÉS per Mallorca. Segons el document proposat, els càrrecs executius (president del Govern o conseller, per exemple) es podrien exercir un màxim de dues legislatures. Els càrrecs representatius (diputat o diputada, per exemple), un màxim de tres legislatures. I no es podrien ostentar dos càrrecs diferents i cobrar dos sous públics alhora.

Biel Barceló destaca que tant les primàries obertes com el reglament d’incompatibilitats i limitació de mandats cerquen “aprofundir en la línia d’obertura a la ciutadania i en la voluntat de renovació de les persones que ja vàrem iniciar a l’Assemblea Constituent de MÉS per Mallorca”.

L’Assemblea Oberta del proper dissabte se celebrarà a l’auditori de Ses Cases des Mestres, a Santa Maria del Camí, a partir de les 9.30 hores. Hi podran participar els afiliats a MÉS per Mallorca i els simpatitzants (basta que s’hi apuntin com a tals). En el debat dels reglaments esmentats es discutiran i sotmetran a votació les diferents esmenes presentades, i finalment es votaran els textos finals amb les esmenes que s’hi hagin incorporat.

Documents que es votaran a l’Assemblea Oberta de dissabte dia 7 de juny:

Reglament genèric primàries
Reglament específic de primàries autonòmiques
Reglament d’incompatibilitats i limitació de mandats
Reglament de la pròpia Assemblea 7J

Article relacionat:

Elegim persones: ASSEMBLEA PRIMÀRIES 7J