LA CAMPANYA "PER UN BON FINANÇAMENT" AVANÇA A BON RITME

El grup promotor de la campanya valora "positivament el seu transcurs i recorregut" en un comunicat, després de quatre mesos d’activitat.


El grup promotor de la campanya, a la qual MÉS per Mallorca s’hi ha adherit, ha destacat "la implantació territorial i mediàtica de les organitzacions integrants que han facilitat la realització de fins a 11 actes a nivell local, que han servit per difondre el manifest i les reivindicacions en matèria de finançament de la campanya". Afegeixen també que "hi han participat agents del teixit associatiu municipal" i que s’han aconseguit "nombroses aparicions en premsa".

Han reivindicat, també, l’adhesió de més de 20 municipis de les Illes Balears al “Manifest per un Bon Finançament” expressat a través de mocions als plenaris. El Consell de Mallorca, presidit per Miquel Ensenyat,"ha compartit els mateixos criteris d’afinitat" i, en aquest sentit, el suport dels partits a la causa del “finançament just” supera la majoria parlamentària del Govern de les Illes Balears.

Davant la nova conjuntura política amb l’arribada d’un nou govern d’Espanya encapçalat pel socialista Pedro Sánchez, els promotors es mostren "esperançats davant la nova situació de canvi polític, tot esperant que sigui més positiva pels interessos de la ciutadania de Balears". Afegeixen que consideren prioritari i urgent "l’aprovació d’un bon Règim Especial que estigui a l’alçada de les necessitats de les Illes Balears; sense renunciar a la revisió del deute de l’Estat amb l’autonomia i la derogació de la Llei Montoro".

Finalment, insten al Govern de les Illes Balears "a fer arribar al nou executiu els criteris d’ordinalitat i d’augment de la capacitat recaptatòria que ha de regir el futur model de finançament autonòmic".