L’oposició reclama a Cort el manteniment del parc de convivència canina de Son Dameto d’Alt

MÉS per Palma i PSIB-PSOE insten a l’equip de govern a complir l’acord de plenari i posar en marxa un grup de treball per fer un seguiment de la marxa dels espais de convivència canina

L’oposició a l’Ajuntament de Palma vol mantenir el parc de convivència canina de Son Dameto d’Alt, tal i com se va posar en marxa abans d’acabar l’anterior legislatura. Els grups municipals MÉS per Palma i PSIB PSOE han presentat una proposta al ple del pròxim 30 de gener instant a l’equip de govern a mantenir el parc i a complir l’acord plenari de 26 d’abril de 2012 i posar en marxa un grup de treball on hi hagi representació de totes les parts interessades, per fer un seguiment de la marxa dels espais de convivència canina.

El passat mes de desembre va sorgir la notícia que l’equip de govern havia decidit eliminar que el parc de Son Dameto d’Alt, fos un espai de convivència on els cans puguin moure’s en llibertat i puguin anar a lloure. La passada legislatura es va acordar que aquest espai tingués aquestes característiques, ja que just devora hi ha una altre parc amb amplies zones amb jocs infantils.

“El PSIB-PSOE va presentar una proposició el 26 d’abril de l’any 2012, demanant la convocatòria de la Comissió Tècnica de Convivència, per a decidir si s’ampliaven els espais i els horaris. També hagués servit per a fer un seguiment de la marxa d’aquests espais. Finalment es va aprovar una proposta transaccional per crear un grup de treball per a fer aquest seguiment” explica la regidora socialista Begoña Sánchez qüestionant l’actuació municipal.

Els grups de l’oposició han presentat reiterades vegades mocions per millorar les drets dels animals a la Ciutat, i crear espais de convivència.

“La decisió unilateral efectuada per l’equip de govern de tancar aquest parc de convivència demostra que la regidoria responsable no ha posat en marxa la comissió de convivència. Si aquesta comissió existís, els problemes derivats del parc de convivència es podrien resoldre en aquests espais” lamenta la regidora de MÉS per Palma, Neus Truyol. “Desconeixem si hi ha informes que recolzin l’eliminació d’aquest servei. Per altra banda, es constata la incompetència de la regidora responsable, actuant sense potenciar el diàleg i el consens” critica

Davant la recollida de 655 signatures sol·licitant que es mantingui el parc de convivència canina de Son Dameto d’Alt, i que el recinte barrat sigui compatible amb l’horari de convivència, però sense substituir-ho, l’oposició presenta aquesta proposta per a intentar cercar el consens i prendre les actuacions adients per a minimitzar les molèsties a la resta de usuaris i usuàries.

Documents adjunts