L’oposició a Cort reclama la retirada de la llei Gallardón perquè retorna l’avortament a la clandestinitat pròpia de l’època pre-democràtica

PSIB-PSOE i MÉS per Palma defensen el dret a decidir de les dones i la garantia a l’accés lliure i gratuït a la interrupció voluntària de l’embaràs

Els grups municipals a l’oposició a l’Ajuntament de Palma han registrat una proposició conjunta perquè sigui debatuda al Ple previst per al dijous 30 de gener amb l’objectiu d’aprofundir en el debat sobre la llibertat de les dones que està sent coartada pel govern espanyol en mans del PP.

"Estam davant l’aplicació d’una ideologia ultracatòlica, fonamentalista i profundament masclista". Neus Truyol, regidora de MÉS per Palma, assegura que l’avantprojecte de Llei per a la Protecció de la Vida aprovada pel Consell de Ministres el passat 27 de desembre suposa un atac brutal contra el dret a decidir de les dones respecte el seu cos i la seva maternitat.

Per la seva part, Begoña Sánchez, regidora del PSIB-PSOE, afegeix que la supressió del dret a l’avortament lliure també suposa la supressió del dret a la salut. "Una llei restrictiva com aquesta no redueix el nombre d’avortaments, simplement els obliga a clandestinitat i per tant a possibles condicions d’insalubritat".

Totes dues regidores defensaran la proposta en el ple per tal de denunciar que el PP de Palma és còmplice del segrest de les llibertats d’elecció de les dones sobre els seus cossos i el seu futur. Al mateix temps, reclamen una major implicació de les administracions públiques en el foment de l’educació sexual i afectiva i la posada en marxa de polítiques de prevenció d’embarassos no desitjats per part de les Regidories d’Educació i Salut i el Centre Municipal de Salut.

A més, els grups municipals PSIB-PSOE demanen a les regidores i regidors del PP que votin amb llibertat, expressant el seu posicionament real, sense disciplina de partit, amb consciència. Les regidores de l’oposició recorden que tothom té dret a saber què opinen els representants públics sobre aquest tema tan sensible. "No val amagar-se darrera sigles de partit", conclouen.

A continuació us adjuntam la mencionada proposició.

Documents adjunts