L’oposició a Cort reclama declarar “Palma Ciutat Lliure de Desnonaments”

PSIB PSOE i MÉS per Palma registren una proposició amb mesures concretes per tal d’actuar de forma urgent i contundent per aturar el drama dels desnonaments. I denuncien que el PP incompleix reiteradament els acords plenaris que han de servir per donar resposta immediata als afectats

JPEG - 715.1 kB

Els grups a l’oposició a l’Ajuntament de Palma han registrat avui una proposició per debatre en el proper plenari del mes de maig previst per al dia 30 en relació al drama que pateixen de mitjana 4 famílies a Ciutat cada dia. La regidora del PSIB PSOE, Virgina Abraham, i el regidor de MÉS, Antoni Noguera, han presentat en roda de premsa el principal objectiu de la moció que és aprovar per unanimitat la declaració de “Palma Ciutat Lliure de Desnonaments”.

Aquesta declaració implica una sèrie de mesures concretes, clares i contundents per tal de dur a terme la funció d’acompanyament i suport a totes les persones i famílies que cada dia pateixen sota l’amenaça de desnonament o ja han estat desnonades. En concret, es proposa “la creació de l’Oficina Municipal de Lloguer i d’Intermediació Hipotecària per tal de pal·liar la situació de desequilibri entre els deutors i les entitats bancàries que exerceixen una pressió demolidora i quasi esquizofrènica que les plantegen solucions sense sortida que els aboquen al desnonament immediat”, tal i com ha explicat la regidora Virgina Abraham.

Així mateix, Abraham ha reclamat a l’equip de govern que actuï de forma urgent i immediata aportant solucions concretes als problemes reals de la gent. “Avui en dia l’administració destorba més que ajuda” ja que els afectats per desnonaments acudeixen a l’Ajuntament de Palma, i aquests són derivats a les entitats socials que són qui realment estan duent a terme la funció de suport i acompanyament a les famílies.

En aquest sentit, Antoni Noguera ha recordat que ja fa mesos que l’equip de govern del PP anuncia que es posarà en marxa, però “el contingut dels seus compromisos és zero. Encara no han canviat els protocols de Serveis Socials, encara no han creat partides econòmiques urgents, etcètera. Això mentre 4 famílies són desnonades cada dia. A què espera el batle Isern per actuar?”.

Per això, PSIB PSOE i MÉS per Palma denuncien que l’equip de govern del PP està incomplint reiteradament i de forma flagrant les propostes de plenari que s’han aprovat i que suposarien mesures d’ajuda directa per a totes les persones que estan patint els efectes dels desnonaments.

Els grups a l’oposició han coincidit també en posar de relleu la necessitat de denunciar l’abús i la pressió que exerceixen les entitats bancàries a les persones que tenen dificultats per pagar la seva quota de la hipoteca. És per això que proposam, entre d’altres mesures, que l’Ajuntament estudiï la retirada dels comptes bancaris del consistori que tingui amb una entitat financera que demostri una manca de predisposició per trobar solucions i evitar els desnonaments.

A més a més, es proposa que l’Ajuntament de Palma no participi en cap procés de desnonament i això significa “negar la participació de la Policia Local i Bombers en els processos de desnonament”. La proposta de l’oposició es completa amb la creació d’un programa d’assistència psicològica a les víctimes de desnonament tal i com reclamen moltes entitats.

Documents adjunts