L’inici d’una reivindicació social per un finançament més just

Diferents entitats han signat un manifest reclamant una reforma urgent del sistema de finançament


No hi havia ni una cadira buida a la sala d’actes del Parlament de les Illes Balears. I és que 64 entitats de la societat civil de diferents àmbits, l’econòmic, el social, l’educatiu, el sanitari s’han sumat per firmar el manifest per la reforma del Finançament. Han assistit també el vicepresident del govern, Biel Barceló, la conselleria d’Hisenda Catalina Cladera, els portaveus de MÉS per Mallorca, Bel Busquets i David Abril i altres càrrecs de la formació.

A la presentació de l’acte a càrrec del president del Cercle d’Economia de Mallorca, Andreu Rotger ha destacat la transcendència d’aquest. "Avui s’inicia un procés de reivindicació per aconseguir un millor futur i més digne pels nostres joves, una millor sanitat, uns millors serveis socials". Rotger ha acabat el seu discurs citant a Ramon Llull, qui no es posseeix a ell mateix, és extremadament pobre", finalment ha agraït a les entitats per "fer pinya".

Posteriorment, Margalida Jordà, presidenta d’EAPN ha llegit el manifest i ha remarcat la relació directa entre l’empobriment de la societat balear i el nefast finançament. I és que tal com diu el manifest. "Som els segons que més aportem per càpita al sistema i passem la desena posició com a perceptors de recursos per càpita".

El manifest conclou de manera contundent dient que "el sistema de finançament actual és un element d’inestabilitat política i de frustració per als ciutadans. Tots som conscients que el pas del temps no soluciona aquest problema sinó que ho agreuja". Així els membres de la plataforma demanen als partits polítics una reforma urgent del sistema de finançament que corregeixi tants d’anys de finançament injust.