L’IMAS presenta el projecte de modernització de la Residència La Bonanova als seus usuaris i treballadors

En aquesta primera fase, la qual suposarà una inversió de 2,4 milions d’euros i la creació de 68 noves places per a persones dependents, es remodelarà la planta 9 de la residència per tal d’adaptar les instal•lacions a les necessitats d’atenció especialitzada de les persones majors.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida ha presentat avui als treballadors i usuaris de la residència per a persones majors La Bonanova, el projecte de reforma de la planta 9 d’aquest edifici. A principis d’aquest mes la consellera signà el projecte, amb la qual cosa es posà en marxa el procés de licitació de la reforma d’aquest centre, que compta amb un pressupost de 2.414.354,65 euros i que suposarà una millora de les instal•lacions i una adequació de les mateixes a la normativa vigent.

En aquesta ocasió, tal i com ha explicat la consellera Margalida Puigserver, “es vol apostar per flexibilitzar al màxim la distribució de la planta, de forma que es crearan 34 habitacions que es poden configurar de diferents formes en funció de les necessitats dels seus usuaris. D’aquesta manera la planta podrà tenir des de 42 places (26 habitacions individuals i 8 dobles) fins a 68 places (34 habitacions dobles), totes elles noves places per a persones dependents”.

L’objectiu principal d’aquesta reforma té a veure amb el compromís de la institució de reformar i modernitzar les residències i llars de la institució durant aquesta legislatura, convertint les places existents i que ja no s’utilitzen en places per a persones dependents, alleugerint així la llista d’espera. En aquest sentit el projecte de La Bonanova es suma a la reforma ja iniciada de la Llar d’Ancians de General Riera que tal i com ha apuntat Puigserver, “sumaran aproximadament 120 noves places per a persones dependents”.