L’IMAS presenta el primer estudi de recompte de persones sense sostre de Mallorca

L’estudi, realitzat l’any 2015 per les entitats de la Xarxa d’Inserció Social, amb la coordinació de l’administració insular, apunta que un total de 156 persones viuen de manera permanent al carrer a la nostra illa. Actualment ja es treballa en un segon recompte que es durà a terme el mes de març de 2017.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha presentat les dades del primer recompte de persones sense sostre que s’ha dut a terme a Mallorca amb l’objectiu de tenir una visió més concreta del nombre i la situació de les persones que viuen permanentment al carrer a la nostra illa. A la roda de premsa també hi ha assistit la regidora de MÉS a l’Ajuntament de Palma, Mercè Borràs, Ajuntament amb els representants de les diferents entitats de la Xarxa d’Inserció Social que han col·laborat amb el recompte, Catalina Mateu (Càritas), Dolça Feliu (Creu Roja Balears), Lluís Ballester (UIB), i també la directora insular d’Inclusió Social, Teresa Vallespir.

L’estudi ha conclòs que hi ha un total de 156 persones que viuen de manera permanent al carrer, de les quals 131 es localitzen a Palma, 4 a Son Banya, i la resta a diferents municipis de Mallorca. En aquest sentit, la consellera ha explicat que cal tenir en compte que en algunes preguntes no es disposa del 100% de les respostes, ja que alguns dels entrevistats es mostraven reticents a contestar o bé no disposaven de la informació necessària per respondre, com és el cas de les quatre persones que viuen a Son Banya a les quals es va poder entrevistar.

Puigserver ha manifestat que «l’obtenció i anàlisi de les dades de l’estudi ens servirà per seguir treballant, a través del Pla de Lluita Contra la Pobresa, impulsat durant la present legislatura, en la millora de les condicions en què viuen les persones que desgraciadament no disposen d’una llar on viure». La consellera també ha apuntat que «amb les dades resultants d’aquest primer estudi, des de l’IMAS podrem afinar el nucli d’actuació per tal de pal·liar la xacra que pateixen les persones sense sostre».

La presidenta de l’IMAS ha finalitzat agraint la col·laboració a totes les persones voluntàries, així com també a les entitats i institucions participants en l’estudi.