L’IMAS impulsa els Plans Municipals sobre Drogues als municipis de l’illa

L’objectiu de la institució insular és que cada un dels ajuntaments de Mallorca elabori, amb l’ajuda i supervisió de l’IMAS, un full de ruta per tal de disminuir el consum de drogues entre la ciutadania, especialment la juvenil.

L’objectiu del encontre que es va celebrar era establir les bases comuns dels Plans Municipals sobre Drogues entre els tècnics de l’IMAS i els municipals. "l’objectiu d’aquesta primera trobada és el d’elaborar una eina que sigui útil i es pugui adaptar a les idiosincràsies de cada municipi, però amb un objectiu comú, evitar i prevenir el consum de drogues, alcohol i altres substàncies, sobretot en el cas dels menors", ha explicat la vicepresidenta de l’IMAS, Caterina Mas.

Des de l’IMAS s’ha posat de manifest la importància del "treball en xarxa" per tal d’aconseguir aquest objectiu, així com "la necessitat d’implicar tots els agents del poble, des dels consistoris, als serveis socials, l’escola, la policia o a les mateixes famílies".

La secció de Prevenció Comunitària de l’IMAS va organitzar aquesta trobada amb batles, regidors i tècnics municipals per tal d’establir les bases dels Plans Municipals sobre Drogues que configuraran la Cartera de serveis bàsica i comú a tots els plans municipals de cara al futur Pla sobre drogodependències i altres addiccions de Mallorca.