L’IMAS crea 255 noves places per discapacitats

La consellera Puigserver ha explicat que potenciar, reestructurar i reorganitzar els serveis socials i disposar d’uns serveis socials universals és un dels compromisos de MÉS per Mallorca".


La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha anunciat avui la creació de 255 noves places per a persones amb discapacitat, fet que suposa una nova inversió de 2.787.127 euros. Aquestes 255 noves places es distribueixen en 85 per a servei ocupacional, 48 de centre de dia, 32 d’habitatge tutelat, 17 de residencials, 32 d’atenció integral i 41 de funció tutelar. Aixó suposa un augment d’un 10% respecte a l’anterior pressupost. “Des de MÉS per Mallorca apostam per uns serveis públics universals. Totes les persones han de tenir.hi accés, independentment de la seva condició”, explicà Puigserver.

Així, avui dia, l’IMAS compta amb un total de 2.713 places a la xarxa pública de serveis per a persones que pateixen algun tipus de discapacitat, la qual cosa suposa una inversió des de l’àrea de persones amb discapacitat de 35.441.447 euros a l’any per al concert de places. Pel que fa a la tipologia del total de places concertades, és 353 places residencials, 278 en habitatge tutelat, 665 en centre de dia i 967 en servei ocupacional, així com 190 en Atenció Integral, 83 en habitatge autònom i 177 en funció tutelar. “En només 7 mesos hem augmentat un 10% les places de discapacitats. L’objectiu és superar les 3.000 places durant la present legislatura“, comentà Puigserver.

Això contrasta fortament amb la feina feta durant l’anterior legislatura a l’àmbit social. També s’ha de tenir en compte que durant aquests anys hi ha hagut un fort increment de la demanda i això, conjuntament amb la reducció dels recursos practicada pel Partit Popular, havia afectat la qualitat de les prestacions en serveis socials.