L’IMAS convocarà oposicions per primera vegada per a 38 noves places

Es tracta de la primera vegada que la institució insular convoca oposicions. La consellera Margalida Puigserver ha presentat avui l’oferta pública de les places

La consellera de MÉS i titular de Benestar i Drets Socials, Margalida Puigserver, ha presentat avui la convocatòria de places d’oferta pública de la institució insular per als anys 2016 i 2017. Per primera vegada, l’IMAS convocarà oposicions per cobrir 38 places, de les que ja s’han definit els perfils de les 19 primeres corresponents a 2016, que seran per a 7 educadors socials, 6 psicòlegs i 6 treballadors socials.

Segons ha apuntat Puigserver, “la convocatòria d’oposicions a l’IMAS és una fita històrica i neix amb l’objectiu de donar estabilitat a la plantilla i millorar l’ocupació”. La consellera ha assegurat que “des de l’equip de govern de l’IMAS hem impulsat la convocatòria del major nombre de places que ens permet la llei", en relació amb la limitació d’ocupació pública fixada per part de l’executiu espanyol. En aquest sentit, Puigserver ha detallat que la plantilla de l’IMAS està formada per un total de 1.210 persones, de les quals només el 34% són funcionaris de carrera o personal laboral fix (413 persones), i un 66% interí o temporal (797). Puigserver ha recordant que durant la legislatura 2007-2011 ja es intentar convocar oposicions a l’IMAS, però durant la passada legislatura es va aturar el procés.

Les 19 places corresponents a 2016 s’han pactat a la mesa sectorial amb els sis sindicats amb representació a l’IMAS i de cara a 2017 es preveu convocar unes 19 més, de manera que l’oferta pública serà, com a mínim, de 38 places. En les dues convocatòries de 2016 i 2017 es reservaran 3 places, una per cada perfil professional, per a persones amb discapacitat superior al 33%.

Pel que fa a les corresponents a la convocatòria de 2017, aquestes encara s’estan perfilant i es donaran a conèixer a final de gener de 2017. “Les places de 2017 es negociaran amb meses sindicals per tal de concretar quins perfils es treuen a oferta pública, sempre en funció de les places a les quals sigui més necessari donar estabilitat”, ha assenyalat la consellera insular.