L’IMAS contractarà 250 places per a persones amb discapacitat sobrevinguda

El Departament de Benestar i Drets Socials, dirigit per MÉS per Mallorca, impulsarà una xarxa coordinada de serveis de promoció a l’autonomia de les persones amb discapacitat física sobrevinguda. El projecte té una dotació d’1,5 milions d’euros.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials, presidit per la consellera de MÉS per Mallorca Margalida Puigserver, obrirà diferents serveis a Palma, Inca i Manacor per tal de promoure l’autonomia personal de 500 persones. Es tracta d’una iniciativa innovadora que té com a principal objectiu atendre a les persones que han finalitzat el període hospitalari i necessiten una atenció multidisciplinària. És per això que l’IMAS crearà una xarxa de serveis de promoció a l’autonomia de les persones amb discapacitat física sobrevinguda, un projecte que comptarà amb una dotació d’1,5 milions d’euros.

A l’illa hi ha 3.164 persones amb discapacitat sobrevinguda per malalties del sistema nerviós central o perifèric com el dany cerebral o les lesions medul•lars. El 47% (1.474) tenen un grau de discapacitat igual o superior al 65%, que determina el dret a rebre una pensió i una major necessitat de prestacions socials.

El programa que impulsarà l’IMAS consta dels serveis de promoció, dirigit a les persones amb discapacitat física sobrevinguda en fase post aguda. El servei d’atenció integral i promoció de l’autonomia i el servei d’habilitació i teràpia ocupacional.

En aquest sentit, la consellera Puigserver ha assegurat que "amb aquesta iniciativa donam continuïtat a la tasca de la Conselleria de Salut amb les persones amb una discapacitat física sobrevinguda. És important oferir uns serveis socials diferents i sempre al costat de les persones".