l’Ibanat ha invertit 1.500.000 euros en la renovació de la seva flota per a l’operatiu d’extinció d’incendis

S’han presentat dues noves autobombes que es sumen a la flota pròpia de fins a 20 vehicles


El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat del gerent de l’Institut Balear de la Natura, Joan Ramon, han presentat avui dues autobombes noves que s’afegeixen a l’operatiu d’extinció d’incendis amb els quals, des del 2015 fins al 2018, ja s’han sumat 20 vehicles entre autobombes, tractors, retroexcavadores i vehicles tot terreny. Part del finançament d’aquests vehicles prové del fons del Pla de Desenvolupament Rural (PDR). En total, al llarg d’aquesta legislatura s’han invertit 1.500.000 d’euros en la compra de 12 vehicles tot terreny, 1 vehicle de comandament avançat, 2 biotrituradores, 2 autobombes rurals, 1 tractor forestal, 1 retroexcavadora, 9 remolcs i 3 autobombes forestals.

A l’acte, el conseller Vidal ha explicat que aquestes noves inversions, “donen als nostres treballadors les màximes condicions de seguretat i això es fa renovant la flota, donant unes condicions laborals dignes e incorporant més efectius”. A més d’afegir que, “les inversions s’han de fer a temps per evitar els incendis”.

Per la seva banda, el gerent de l’Institut Balear de la Natura, Joan Ramon ha explicat que, “de les dues autobombes noves, una queda a Mallorca i l’altra es destina a Menorca, de manera que per primera vegada l’Ibanat disposarà de dues autobombes forestals a Menorca. A Eivissa es disposa de tres autobombes forestals i a Mallorca set camions forestals, cinc autobombes forestals i dues de rurals”.

A més de totes aquestes adquisicions, el Consell d’Administració de l’Ibanat va autoritzar una despesa de 450.000 € del pressupost d’enguany per a la compra de 13 vehicles tot terreny amb un pressupost de 450.000 euros, 3 tractors forestals per 350.000 euros i 1 camió forestal per 189.000 euros dels quals durant els propers mesos es tramitarà la seva adquisició ja que aquesta compra es troba en procés de contractació.