L’Autoritat Portuària denega el projecte d’ampliació del Port del Molinar

Antoni Noguera: “Avui és un gran dia per a la ciutat perquè salvam un dels espais més importants i singulars de Palma”

El Molinar continuarà tenguent un ‘Port Petit’ i la APB millorarà les instal·lacions del Club Marítim


Després de dos anys de lluita constant i mobilitzacions socials per part del veïnat del Molinar contra el projecte d’ampliació del Club Marítim Molinar de Llevant, l’Autoritat Portuària Balear (APB) ha comunicat la seva intenció de “denegar el projecte de remodelació del Port del Molinar”, ja que consideren que “el macroprojecte d’ampliació no és adequat perquè incorpora noves superfícies guanyades a la mar i genera un gran nombre de nous amarraments de majors dimensions”. Així mateix, la APB confirma que “es tracta d’un projecte que no respon a la demanda social existent ni s’integra a l’entorn urbà i ambiental en el qual es troba”.

El portaveu de MÉS per Palma i regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha celebrat que “avui és un gran dia per a la ciutat perquè salvam un dels espais més importants i singulars de Palma”. Així mateix, Noguera ha fet referència a la constant lluita i mobilitacions socials que s’han portat a terme al carrer i des de la Plataforma ‘Al Molinar Port Petit’ que finalment han aconseguit aturar aquest projectes desproporcionat. “Ara l’APB ha de rehabilitar el club i integrar el port dins del barri”, ha explicat Noguera qui també ha volgut agraïr la col·laboració de l’APB i del seu president, Gual de Torrella.

Segons la nota enviada per l’APB, en són conscients de l’oposició social que ha tengut aquest macroprojecte i en conseqüència ara actuarà “millorant les instal·lacions del Club Marítim sempre respectant la idiosincràsia del barri”. A més, es compromet a “donar continuïtat al passeig Marítim i a eliminar els obstacles de mobilitat existents avui en dia”. Precisament, aquesta continuïtat del passeig Marítim és una de les principals reivindicacions dels veïns que reclamen que el Club Nàutic cedeixi un poc de terreny per completar-lo. Aquesta seria la primera passa per a la declaració del passeig com a zona d’accés restringit (ACIRE), una altra aspiració veïnal.

Així mateix, l’APB s’ha compromès a gestionar de manera directa els 120 amarraments que el Club Marítim Molinar de Llevant té en concessió al port de Palma. El comunicat afegeix que es pren aquesta mesura, entre altres qüestions, “per la incapacitat manifesta del Club Marítim Molinar de Llevant per assumir el manteniment de les instal·lacions nàutiques actuals, que les ha portat a l’estat en què es troben en l’actualitat”.