L’Assemblea de MÉS manté l’aposta per un Govern fort amb el suport dels 34 diputats d’esquerres

És l’única opció que rep un suport majoritari de l’Assemblea: un 99% de vots afirmatius la militància, que reclama responsabilitat a PSIB-PSOE i a Podem per poder complir el mandat ciutadà de canvi

La segona opció, amb un 45% de vots favorables, és un govern MÉS-PSOE amb el suport parlamentari de Podem, condicionat a un acord pel finançament i en l’organigrama, i en què es visibilitzi la pluralitat

Les darreres opcions són un govern en minoria MÉS-Podem (19% a favor) o PSOE en solitari (8% a favor)

Els prop de 400 assistents han votat majoritàriament (99%) a favor dels documents programàtics consensuats amb PSIB-PSOE i Podem


Prop de 400 persones han assistit avui a l’Assemblea Oberta de MÉS per Mallorca celebrada a l’Espai sostenible Francesc Quetglas, de Palma. A l’assemblea s’han debatut i aprovat els acords programàtics consensuats amb les altres formacions d’esquerres amb les quals MÉS manté converses per aconseguir un canvi de Govern (PSIB-PSOE i Podem Illes Balears). Aquests acords programàtics han estat aprovats amb el suport del 99% dels assistents (381 vots a favor i 4 abstencions).

L’Assemblea Oberta de MÉS també ha valorat l’estat de les converses amb la resta de forces d’esquerres per conformar un Govern de canvi. La militància de MÉS manté l’aposta per un Govern fort i estable en què MÉS, PSIB-PSOE i Podem s’hi integrin. Des de la formació afirmen que aquest és l’escenari que millor compleix el mandat ciutadà de canvi que varen emetre els ciutadans a les eleccions del passat 24 de maig. Aquesta opció ha rebut el suport del 99% dels assistents (322 vots a favor, 3 abstencions).

Així i tot, l’Assemblea Oberta de MÉS per Mallorca ha valorat possibles escenaris alternatius, tot i que cap d’ells ha obtingut més del 50% dels suports. El segon escenari més valorat és un Govern MÉS-PSOE amb el suport parlamentari de Podem, condicionat a un acord per la millora del finançament i en l’organigrama de Govern, i en el qual es visibilitzi la pluralitat de les forces progressistes integrants. Aquesta opció ha rebut el 45% dels vots (122), 33% en contra (89 vots) i un 22% d’abstencions (61).

Finalment, un Govern en minoria MÉS-Podem ha rebut un 19% de vots a favor (49), 67% de vots en contra (178) i un 14% d’abstencions (37); i un Govern integrat únicament pel PSOE tan sols un 8% a favor (21), 89% en contra (235) i un 3% d’abstencions (7).

El coordinador general de MÉS per Mallorca i candidat a la Presidència del Govern, Biel Barceló, ha explicat: “La ciutadania de Mallorca i de les Illes Balears han votat un canvi, i que aquest canvi sigui plural i impliqui les tres forces d’esquerres: MÉS, PSOE i Podem. Des de MÉS per Mallorca insistim que aquest canvi és possible, i reclamam responsabilitat a totes les parts per fer-lo realitat, més prest que tard”.

Finalment, Barceló ha valorat positivament que l’Assemblea Oberta hagi aprovat els acords programàtics assolits entre les tres forces polítiques progressistes.