L’Ajuntament de sa Pobla aplica la llei de Memòria Història a la retolació dels carrers

Canviarà, a través de la participació ciutadana, els noms als carrers de “Calvo Sotelo” i “Doctor Gómez”.


L’àrea de participació ciutadana de l’Ajuntament de sa Pobla, impulsa un procés participatiu per canviar el nom als carrers de “Calvo Sotelo i "Doctor Gómez", per complir així amb la Llei de Memòria Històrica. Segons explica Antoni Simó, regidor de participació ciutadana de MÉS per Sa Pobla, “complir amb la Llei de Memòria Històrica és una responsabilitat que no entén de colors polítics, és complir una llei que respecta a les víctimes d’un passat concret i obscur”.

La participació ciutadana, protagonista d’aquest procés, serà clau per l’elecció dels noms nous dels carrers. Els mateixos veïnats del municipi escolliran el nom d’un dels carrers. El nom de l’altre carrer haurà de comptar amb el suport d’ún mínim de 1.500 persones. Tot i així, els noms dels nous carrers s’hauran d’aprovar al ple municipal del Consistori.

Des de l’Ajuntament de sa Pobla, es farà una consulta a historiadors per conèixer el nom de les persones que han tengut rellevància al municipi. “Treballarem per dedicar els carrers a dones importants del nostra poble, ja que, actualment, només existeix un carrer dedicat a una dona, el de Madò Buades".