L’Ajuntament de Palma signa un conveni que elimina les taxes d’adopcions a través d’aquestes entitats

D’aquesta manera es volen fomentar i facilitar les adopcions, així com reconèixer la tasca fonamental de les entitats de voluntaris

Diverses associacions de defensa i protecció d’animals i l’Ajuntament de Palma han signat un conveni de col·laboració per a la promoció de les adopcions d’animals de companyia del Centre Sanitari de Son Reus i per al foment de la tinença responsable d’aquests animals al municipi de Palma. L’acte de signatura s’ha fet amb les entitats Baldea, Peluditos de Son Reus i la Societat Protectora d’Animals i Plantes, encara que el conveni és obert a noves incorporacions.

Actualment es paga 47,37 euros en el cas dels cans (vacuna, cartilla i microxip) i 30 euros en el cas dels moixos (xip i esterilització). Aquest conveni suposa que les adopcions d’animals del Centre Sanitari Municipal que es facin a través de les associacions que subscriuen el conveni no hauran de fer front a les taxes. D’aquesta manera, a la vegada que es pretén ajudar a les associacions, es fomenten les adopcions, es redueix l’estança dels animals al centre i s’avança cap a l’objectiu municipal de sacrifici zero. La durada del conveni serà per un termini d’un any des de la data de la seva signatura, i es podrà prorrogar per períodes idèntics fins a un màxim de quatre anys.

Des de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol, regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, ha agraït a les associacions que treballen per a la defensa i la protecció dels animals “el seu treball diari per aconseguir un major benestar dels animals de companyia al nostre municipi. La col·laboració de les associacions de defensa dels animals amb el Centre Sanitari de Protecció Animal ha estat molt positiva: amb la seva dedicació constant s’ha aconseguit que el centre millori la seva gestió i que aquesta sigui més transparent”.

Per a Truyol, la tasca de les associacions ha estat fonamental per incrementar les adopcions i ha aconseguit que, any rere any, el centre redueixi el nombre d’animals sans als quals s’ha hagut de practicar l’eutanàsia. L’any passat es van haver de sacrificar 6 animals sans de les més de 3 mil entrades que hi va haver a Son Reus. Es tractava d’animals de difícil adopció pel seu comportament (cans potencialment perillosos).

Neus Truyol també ha reconegut la important tasca dels voluntaris de les associacions en matèria de conscienciació i educació per promoure la tinença responsable d’animals de companyia. Truyol ha afirmat que, des de l’Ajuntament, “seguirem amb les campanyes de promoció de la tinença responsable i pel no abandonament dels animals, a més de fomentar les adopcions”.

Totes aquestes tasques suposen per a les associacions una dedicació molt important d’un elevat nombre de persones voluntàries, que ara s’ha volgut reconèixer i recompensar en certa forma amb la signatura d’aquest conveni.