L’Ajuntament de Palma reforma 19 pisos al Camp Redó per a destinar-los a lloguer social

Antoni Noguera: “Donam resposta a l’emergència de l’habitatge i la millora del barri”


El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha mostrat un dels 19 pisos que s’han remodelat al barri del Camp Redó, acompanyat del director general d’Habitatge, Francisco Cifuentes, i el tècnic encarregat del projecte de reforma, José Velàzquez. A l’acte també també hi han estat presents Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a Balears, acompanyat per Hilario Llabrés, director d’Institucions de CaixaBank.

“No ens podem permetre el luxe de tenir pisos de propietat municipal i tenir-los tancats, tapiats o ocupats” ha afirmat Antoni Noguera que ha recordat que aquests 19 pisos han estat tancats des del 2013. Noguera també ha defensat que “tenim una responsabilitat i des de fa dos anys treballam per donar respostes reals i efectives a la dificultat que hi ha a la nostra ciutat per accedir a un habitatge per un preu assequible”.

El tinent de batle ha reconegut que la col·laboració de l’Obra Social “LaCaixa” ha estat imprescindible per a dur endavant aquesta reforma ja que ha aportat un total de 25.000 euros per a la reforma.

Durant el primer semestre de 2017 el PMH-Riba, ha renovat 12 habitatges pertanyents a l’Ajuntament de Palma, situats en els blocs socials del Camp Redó, per un import total de 187.484,66 € i te previst que durant el segon semestre d’aquest any es reformin 7 habitatges més, dins del mateix àmbit, per un import de licitació de 153.905,31 €. El que farà una inversió global de 341.389,97 €.

Aquesta reforma comprèn la renovació d’instal·lacions, fusteries interiors i exteriors, paviments i parets i adequació de l’habitatge als requeriments de la normativa vigent en matèria d’habitabilitat.

Els habitatges reformats es corresponen a dues tipologies diferents, 7 d’ells estan formades per dos dormitoris, sala-menjador, cuina i un bany , mentre que 5 d’ells es distribueixen en un dormitori, un bany i sala-menjador-cuina.

L’objectiu d’aquesta adequació és poder donar un habitatge, en règim de lloguer, per al reallotjament dels famílies que tenen el seu habitatge habitual en el bloc VIII, situat al carrer Infant Pagá 23, 23A, 23B i 23C, i el qual serà objecte d’expropiació durant l’any 2017, així com poder reallotjar a famílies socialment vulnerables.

Els preus de lloguer van en funció de les dimensions dels habitatges i oscil·lessin entre 135 €/mes, dels habitatges més petits, fins als 185 €/mes dels pisos de dos dormitoris. Aquests preus de lloguer podran ser reduïts al 50% en funció del nivell socioeconòmic familiar gràcies a les subvencions al lloguer que el PMH-Riba disposa.

Durant el mes de juliol s’espera que les primeres famílies comencin a ser reallotjades en aquests pisos.

Aprofitant aquestes obres s’està realitzant un estudi sobre la vida útil de l’estructura portant dels blocs de habitatges socials, que completi i actualitzi les conclusions de l’informe que es va realitzar, amb característiques estadístiques, l’any 2008, i així poder reflectir el comportament estructural que ha tingut aquesta estructura durant aquests 10 anys.

Al final de l’actuació s’haurà renovat un total de 19 habitatges, estant la totalitat dels 33 habitatges que l’Ajuntament té en els blocs socials del Camp Redó renovats i destinats al lloguer per a persones socialment vulnerables (sense tenir en compte els 7 habitatges del bloc VIII a expropiar).

Noguera també ha destacat la linea de subvencions de 300 mil euros que ha aprovat l’ajuntament per a que pisos que no han pogut passar la ITE realitzin les obres estrcturals que els permetin superar la inspecció. “Estam projectant un nou model de barri, ens estam esforçant i acordant amb l’oposició com ha de ser el full de ruta” ha afirmat el regidor.

Per la seva banda Xicu Cosya ha recordat que recenment s’ha renovat el compromís de l’Obra Social de La Caixa amb les illes i ha destacat l’orgull “per aquestes petites aportacions que es sumen a la resta de programes socials i d’integració de l’Obra Social”.