Palma estrenarà 140 habitatges públics nous de lloguer social

Cort cedeix cinc solars municipals al Govern per construir-hi 78 habitatges de protecció oficial, a més dels 62 que es construiran en solars de l’Ibavi

Es tracta d’una mesura per augmentar el parc d’habitatges públics a Palma i garantir vivenda digne per a tothom

Palma, 16 d’octubre de 2017.- L’Ajuntament de Palma cedirà cinc solars municipals al Govern perquè l’Ibavi hi pugui construir 78 habitatges de protecció oficial amb capacitat per a unes 330 persones. El batle de Palma, Antoni Noguera; el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han presentat al Consolat l’acord assolit, que es materialitzarà en un conveni de cessió. Es tracta d’una mesura que aposta per augmentar el parc d’habitatges públics a Palma i de garantir una vivenda digne per a tothom.
A aquests habitatges, se n’hi afegiran 62 més que es construiran en solars de l’Ibavi. D’aquesta manera seran 140 habitatges els que es construiran el 2018 a Palma i que es destinaran a lloguer social.

L’Ibavi serà l’encarregat de dur a terme les cinc promocions que es faran als solars cedits per l’Ajuntament i les dues que s’executaran als dos solars de l’Ibavi, amb una inversió aproximada de 17 milions d’euros. Està previst que les obres comencin a partir del gener de 2018.

Tant el batle Noguera com el tinent de batle han destacat la importància de la col·laboració institucional –en aquest cas entre el Govern i l’Ajuntament- per oferir solucions a la ciutadania en un tema tan necessari com l’accés a l’habitatge.

Els solars que ha cedit l’Ajuntament es troben a tres barris de la Ciutat de l’Amanecer, la Calatrava i la Soledat.

A la Calatrava seran dos solars: Un es troba al carrer del Bastió d’en Berard núm. 14-16. Té una capacitat per a 5 habitatges per a unes 16 persones. S’hi poden construir 3 plantes. La superfície de la parcel·la és de 220 m2 i l’edificabilitat, d’uns 420 m2. L’altre es troba al carrer de la Posada de Montserrat, núm. 12. Té una capacitat per a 5 habitatges per a unes 17 persones i s’hi poden construir 3 plantes. La superfície de la parcel·la és de 215 m2 i l’edificabilitat, uns 500 m2.

A l’Amanecer se cediran un total de dos solars. La previsió és que a ambdós s’hi puguin construir 27 habitatges amb la possibilitat que puguin ser més. Un es troba al carrer de Salvador Espriu, núm. 37. Té una capacitat per a 19 habitatges i unes 118 persones i s’hi poden construir 2 plantes. La superfície de la parcel·la és de 2.810 m2. L’altre també es troba al carrer de Salvador Espriu. Té una capacitat per a 8 habitatges per a unes 32 persones i s’hi poden construir 2 plantes. La superfície de la parcel·la és de 429 m2.

Finalment, a la Soledat es podrà dur a terme la promoció més gran. Se cedeix un solar amb una capacitat per a 41 habitatges i unes 146 persones. La parcel·la té una superfície de gairebé 1.712 m2 i una edificabilitat d’uns 4.000 m2.