L’aigua d’Inca és i serà pública.

La justícia confirma la renúncia al contracte de privatització d’aigua d’Inca.


Avui, Dia Mundial de l’Aigua, MÉS per Inca torna a celebrar la sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu en la que es desestima el recurs contra l’acord del Ple de l’Ajuntament d’Inca de 28 de febrer de 2014, mitjançant el qual l’Ajuntament va renunciar a l’adjudicació del contracte de concessió de la gestió del servei públic de proveïment d’aigua potable, sanejament i pluvials.

D’aquesta manera, es confirma que el servei d’aigua d’Inca seguirà essent gestionat de forma pública, cosa per la qual es va lluitar de forma molt decidida la passada legislatura. Cal recordar que l’any 2013, el PP d’Inca va iniciar la licitació de la concessió del servei d’aigua amb la intenció de privatitzar la gestió d’aquest bé públic essencial per un període de 35 anys.

MÉS es va mobilitzar en contra d’aquesta mesura, juntament amb la resta de grups de l’oposició municipal d’aquell moment, diverses entitats i bona part de la ciutadania. La campanya en contra de la privatització va ser intensa, i va incloure el tancament de part dels regidors i regidores a l’oposició durant un vespre a la Sala en protesta per la situació. El missatge de la campanya va ser clar, no volíem que l’aigua d’Inca es convertís en un negoci per a pocs. Finalment, gràcies a la pressió realitzada, el PP va renunciar a l’adjudicació del contracte.

Una vegada s’ha fet pública aquesta sentència favorable, l’Ajuntament d’Inca té via lliure per a executar les inversions de millora de la xarxa d’aigua. Unes inversions molt necessàries, després de la falta d’inversió dels darrers 20 anys: la xarxa de proveïment d’aigües té unes pèrdues d’un 40%; la xarxa de pluvials no s’ha completat i acaba a la xarxa de residuals; la depuradora està preparada per una població de 24.500 habitants, quan Inca ja supera els 30.000 habitants...

És per això que l’Ajuntament d’Inca ha decidit que la major part del superàvit del 2015 es destinarà a inversions sostenibles per millorar la xarxa d’aigua.