L’actitud servil del Govern Bauzá agreuja les retallades en sanitat i educació

La coalició PSM-IV-ExM lamenta que el vicepresident Aguiló no reclamàs en el pla d’ajustament aprovat ahir al CPFF les inversions estatutàries, tal i com va fer Catalunya: “Bauzá posa els interessos de partit per damunt dels interessos generals”

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa lamenta que l’actitud servil del Govern del PP de José Ramón Bauzá envers el Govern espanyol presidit per Mariano Rajoy ha agreujat la duresa del pla de retallades que va ser aprovat ahir en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), i que afecta sobretot als departaments d’educació i salut (amb el tancament de dos hospitals públics com a mesura més dramàtica). 

El portaveu parlamentari de la coalició, Biel Barceló, ha recordat que el Govern de l’Estat deu a les Illes
Balears un total de 860 milions d’euros entre inversions estatutàries i compliment de convenis (corresponents als anys 2010 i 2011) i liquidació del fons de competitivitat (en aplicació del sistema de finançament autonòmic actualment en vigor). A més, els 400 milions en inversions estatals que corresponen a les Illes Balears en aplicació de l’Estatut d’Autonomia no han estat inclosos en els Pressuposts Generals de l’Estat per a 2012. 

Barceló considera que el Govern hauria d’haver inclòs aquests compromisos pendents de pagament per part de l’Estat en el còmput del pla d’ajustament que va ser debatut ahir en el CPFF, tal i com va fer Catalunya. Si ho hagués fet, podria haver aconseguit el compromís de l’Estat de complir l’Estatut i satisfer aquest deute, tal i com ha aconseguit el Govern català. 

El portaveu del PSM-IV-ExM afirma: &
ldquo;el president Bauzá insisteix a fer d’escolanet d’en Rajoy, i manté una actitud servil i submisa envers el Govern espanyol. Si l’Estat ens pagàs tot el que ens deu, el Govern no s’hauria de plantejar les brutals retallades en sanitat i educació. Sembla que Bauzá no vol importunar el seu superior jeràrquic en el PP, i prefereix tancar hospitals públics i enviar a milers de treballadors interins al carrer abans que reclamar-li a Mariano Rajoy els drets ens corresponen als ciutadans de les Illes Balears. Això evidencia que Bauzá posa els interessos del seu partit per damunt dels interessos generals d’aquest país, la qual cosa és indigna d’un president”.