Joves Qualificats donarà una primera feina a 800 joves aturats amb alt nivell formatiu

El Govern inverteix enguany 14 milions d’euros en aquest programa, que ofereix una primera oportunitat laboral a joves desocupats menors de 30 anys amb una carrera universitària o grau superior d’FP


El programa SOIB Joves Qualificats impulsat pel Govern permetrà la contractació pública de 800 desocupats menors de 30 anys, amb nivells formatius de carrera universitària o de grau superior de formació professional. La iniciativa, cofinançada pels Fons Socials Europeus i el programa de Garantia Juvenil, suposa una inversió de 13,8 milions d’euros i millora la convocatòria de 2016, que comptà amb una pressupost de més de 6 milions d’euros i beneficià gairebé 300 joves del nostre país.
 
Aquest programa permetrà satisfer la necessitat de retenir talent, contribuir a la millora del model econòmic del nostre país, que ha de comptar amb gent formada i apostar per la innovació. Els joves, els majors de 30 anys i els majors de 45 aturats de llarga durada són prioritaris dins les polítiques de foment de l’ocupació. I les persones amb una formació universitària o de grau superior d’FP mereixen també una atenció particular, donades les dificultats que pateixen a l’hora de trobar una primera feina, en la qual sovint s’exigeix experiència professional.

El vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha explicat: “L’atur juvenil és un dels principals problemes que tenim com a país. Des del Govern tenim clar que hem d’utilitzar tots els instruments que tenim a l’abast per fer front a aquesta situació, impulsant iniciatives que milloren la competitivitat i contribueixen a la diversificació econòmica i apostant per les persones que, gràcies a la formació que han rebut, atresoren un capital humà molt valuós, que només necessita una oportunitat per demostrar-lo. Oportunitat que se’ls brinda amb iniciatives com aquesta que presentam avui”.

L’objectiu del programa del SOIB Jove Qualificats és que els menors de 30 anys amb un alt nivell de qualificació puguin tenir una primera experiència professional de qualitat. D’aquesta manera poden ocupar un lloc de treball relacionat amb els seus estudis mentre perceben un salari digne i milloren les oportunitats d’ocupació futures.

Les contractacions, que començaran entre setembre i desembre d’enguany, tindran una durada de 7 a 15 mesos (ampliable) i es faran a través d’ajuntaments i consells insulars de totes les illes. Com a novetat, aquest any la convocatòria s’amplia a ens instrumentals de la CAIB i la UIB, entre d’altres. Durant aquest temps, els beneficiaris del programa comptaran amb un contracte laboral en pràctiques, a jornada completa.

El perfil per poder beneficiar-se d’aquest programa és ser jove menor de 30 anys, desocupat, amb uns nivells d’estudis universitaris o un grau superior de formació professional, que no hagi tingut cap experiència professional en el seu àmbit dels estudis i que estigui inscrit en el SOIB Jove com a demandant d’ocupació i en el sistema de Garantia Juvenil.

La iniciativa, que s’emmarca en el Pla d’Ocupació de Qualitat de les Illes Balears, té una distribució que cobreix tot el territori. Així, a Mallorca hi haurà 552 beneficiaris, 120 a Menorca, 120 a Eivissa i 8 a Formentera.

El curs passat es titularen a les Illes al voltant de 3.000 joves, per tant el programa presenta enguany un nivell molt alt de cobertura, amb oportunitats laborals per a 1 de cada 3 d’aquests joves.