Joan Mas "Collet": Les propostes d’habitatge del PP només afavoreixen els interessos de les grans empreses i no de les famílies

El diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas "Collet", ha acusat el PP de defensar un model d’habitatge al servei de l’especulació i no per afavorir les famílies. Durant la seva intervenció al Parlament, Mas ha recordat la situació d’emergència habitacional, si bé ha criticat les propostes del PP en aquesta matèria. Així, ha dit que "es tracta de propostes plantejades per servir els interessos de les grans empreses promotores i constructores. No és el programa dels joves, famílies nombroses i monoparentals. I no ho és perquè veuen l’habitatge com una mercaderia i no com un dret social", ha assegurat.

El diputat ha recordat que el portaveu del PP, Biel Company va ser Conseller d’habitatge durant els anys de la pitjor crisi econòmica. "Mentre es desnonaven famílies deixant-les al carrer, ell venia solars públics reservats per fer habitatge". En aquest context, Joan Mas ha censurat Company assegurant que ara "torna a mostrar el llautó, ja que no hi ha cap proposta realment social, tot el que plantegen és per tal que promotores, constructores i bancs s’enriqueixin a costa de les famílies". Així, ha criticar-la proposta ’abaixar impostos de forma indiscriminada , ja que, tal com la proposa el PP, "només afavoreix als rics i al escalfament del mercat de l’habitatge que ja està que crema. El que realment vol el PP és tornar al moment més àlgid de la bombolla immobiliària".

Finalment, el diputat ecosobiranista ha assegurat contundentment que "qui realment ha fet per l’habitatge públic és Miquel Ensenyat sent President del Consell. Es van cedir 32000 m2 de terrenys públics per fer 244 habitatges protegits. Es van convertir terrenys tacats per la corrupció a Can Domenge en terrenys per habitatge públic, reservant un 10% per l’IMAS".