Joan Font presenta el Pla Especial d’Ajudes 2015-2016 a les Corporacions Locals de Mallorca

El conseller de Desenvolupament Local ha anunciat aquesta setmana que el pla comptarà amb una dotació total de 4 milions d’euros i se’n veuran beneficiats un total de 48 municipis de l’illa els quals realitzaran distints tipus d’obres de millora de les seves instal·lacions


El conseller de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Joan Font, acompanyat pel director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, han presentat aquesta setmana en roda de premsa el Pla Especial d’Ajudes 2015-2015 adreçat a les corporacions locals de Mallorca amb una població inferior o igual a 20.000 habitants.

Font va manifestar que des del seu departament aposten “fermament per donar suport, tècnic i econòmic, als municipis amb menys recursos”. En aquest sentit assegurà que el Pla Especial presentat dóna una major cobertura als municipis més petits ja que aquests tenen menys recursos, tant econòmics com tècnics.

Finalment, el conseller va dir que “un altre dels principals objectius del Pla Especial d’Ajudes 2015-2015 és el de dinamitzar a nivell econòmic els municipis de Mallorca”.

Per la seva part, el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, va anunciar que un total de 47 municipis, a més d’entitat local menor de Palmanyola, es veuran beneficiats per les ajudes del Pla Especial presentat. Manera també assegurà que sis municipis han hagut de quedar exclosos del Pla per motius diversos, però que amb doblers sobrants del projecte es tornarà obrir la convocatòria dins aquest mateix any per tal de que aquests s’hi puguin tornar a presentar.

“La voluntat del Departament de Desenvolupament Local és la de no deixar sense subvenció a cap municipi de Mallorca”, manifestà Manera. El director insular va dir que les obres assignades, que seran aprovades al plenari ordinari de demà, han d’estar finalitzades abans del 31 de maig de 2016.