Joan Font: “El PP va incórrer en desviació de poder per construir l’hotel de Sa Ràpita”

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell ha anunciat que el seu grup presentarà una moció d’urgència de cara al plenari d’aquest dijous. Font ha demanat a Maria Salom que “acati la sentència i deixi de gastar doblers públics en una batalla que té perduda”.

Joan Font, portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, ha comparegut avui en roda de premsa per valorar la sentència del TSJIB sobre la construcció d’un hotel de més de 1.000 places a Sa Ràpita. El portaveu ecosobiranista ha dit que, segons la sentència, l’equip de govern del PP del Consell “va incórrer en desviació de poder per tal de construir l’hotel de Sa Ràpita”.

El conseller ha recordat que “des del primer moment MÉS per Mallorca va advertir al PP de que la modificació d’errors del PTM no era una via legal per construir un hotel a Sa Ràpita”. En aquest sentit, Font ha assegurat que si el PP vol edificar a Sa Ràpita haurà de modificar el PTM per la via ordinària. “Ens oposarem a qualsevol modificació del PTM que suposi relaxar la normativa urbanística de Mallorca”, ha manifestat Font.

Font ha criticat durament les fallides intencions del PP del Consell per poder edificar a Sa Ràpita. Sobre aquest fet, el portaveu ecosobiranista ha manifestat que “es tracta d’un intent de fer urbanisme a la carta. El PP ha intentat legalitzar un projecte presentat prèviament a la modificació del PTM”.

Des de MÉS per Mallorca han anunciat que demà registraran una moció d’urgència on exigiran al PP i a Maria Salom que “acatin la sentència i no gastin més doblers públics en recórrer”. Font ha demanat “responsabilitats polítiques” a la presidenta Salom i ha anunciat que demanaran la dimissió del conseller d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, a través de la moció d’urgència.