INSTAM A MADRID A ARXIVAR EL PROJECTE DE PROSPECCIONS DE SPECTRUM.

La Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears juntament amb Aliança Mar Blava ja demanaren el juny del 2016 declarar la caducitat i l’arxivament del projecte de Spectrum

MÉS per Mallorca continua amb la seva lluita contra les prospeccions. Aquesta vegada Antoni Alorda, president de la Comissió de Medi Ambient de les Iles Balears, s’ha traslladat a Madrid per instar a l’Estat Espanyol a arxivar l’expedient del projecte de prospeccions de Spectrum Geo Limited a la Mar Balear, després que s’hagi exhaurit la pròrroga de nou mesos que li havia atorgat l’Estat sense entregar la documentació necessària perquè la iniciativa pugui continuar endavant.

Antoni Alorda s’ha mostrat satisfet per les informacions del Ministeri que indiquen que la declaració de Zona Especialment Protegida d’Importància per a la Mediterrània (ZEPIM) el corredor de cetacis que transcorre entre les costes de les Illes Balears, Catalunya i País Valencià segueix el seu curs i pot estar resolta enguany.

Tant Aliança Mar Blava com el Govern, que forma part d’aquesta plataforma, han proposat aquesta figura de protecció, que ajudaria a impedir els projectes de prospeccions petrolieres que amenacen les Illes Balears, el darrer dels quals és el de Spectrum.

Aquesta legislatura ja s’han arxivat els projectes de Cairn Energy, al golf de València, i el de Schlumberger, al golf de Lleó. Així mateix, els grups parlamentaris han presentat, de manera conjunta, el Projecte de llei per declarar la Mediterrània espanyola zona lliure de prospeccions petrolieres, que ha impulsat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca per mitjà d’Aliança Mar Blava.