Instam a l’Estat a prendre mesures valentes per garantir el dret a un habitatge digne

Campomar: "hem de ser capaços de marcar l’agenda de l’Estat en temes no només competencials sino també els prioritaris per a la gent"


El Parlament aprova una iniciativa pionera presentada per MÉS per Mallorca per garantir el dret a l’habitatge de la societat. La diputada Joanaina Campomar ha defensat la Proposició No de Llei (PNL) i ha assegurat que l’Estat ha de prendre mesures valentes en matèria d’habitatge, a l’altura de les que s’han pres a les Balears. "Hem de ser capaços de marcar l’agenda de l’Estat en temes no només competencials sino també els prioritaris per a la gent", ha dit.

"No ens podem conformar amb la Llei d’Habitatge perquè no és suficient , hem d’anar més enllà i ho hem de debatre amb les altres forces polítiques fins on vol arribar cadascú", ha explicat Campomar. Amb aquesta PNL, es demana al govern espanyol la modificació de la LAU per eliminar el desnonament exprés, ampliar la duració dels contractes fins als cinc anys i establir un índex de referència per a l’actualització de rendes l’IPC.

"Hem de ser capaços de posar sobre la taula mesures transformadores pel futur quan la realitat no és beneficiosa per a les persones ni el territori", ha incidit Campomar. Altres mesures que es volen posar en marxa són: crear instruments pels ajuntaments per frenar els preus de lloguer abusius en zones de gran problemes d’habitatge, per exemple. "Sabem que aquest debat està a nivell estatal però des de MÉS per Mallorca volem també impulsar i accelerar aquest debat. No podem esperar", ha dit la diputada ecosobiranista.