Inca posa en marxa nous tallers de garantia juvenil

Un total de 10 persones formaran part de l’equip docent del projecte per oferir cursos de garantia juvenil a una trentena de joves del municipi


Es tracta d’uns tallers de garantia juvenil que es posaran en marxa aquest novembre. Els cursos, destinats a joves fins als 29 anys, tendran temàtiques relacionades amb la sortida laboral. En total s’oferiran dos cursos de monitors i socorristes i un de llanterneria i electricitat.

"El programa formatiu d’aquest projecte és fruit del diàleg previ. S’intenta donar resposta a les necessitats de les empreses locals per la inserció laboral posterior de l’usuari, així com col·laborar amb el creixement del teixit empresarial amb consciència social i arrelat a la terra", ha explicat la regidora de MÉS per Inca i una de les impulsores de la iniciativa, Alice Weber.

Durant la seva formació, els joves faran pràctiques al municipi. Per això, s’ha signat un conveni amb l’Hospital d’Inca i amb altres espais, com el Museu del Calçat. També tindran assignatures obligatòries per aprendre idiomes, com anglès i alemany. El municipi ha dedicat 600.000 per la contractació de personal per als cursos, tant directius com docents i administratius.

El projecte està finançat pel Fons Europeu, pel fons estatal, pel SOIB i té previst també una petita aportació del mateix municipi.