Inaugurat el nou espai exterior de Sa Farinera de Llubí, remodelat gràcies al Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics

El projecte, que millora l’atractiu turístic del municipi i consolida el conjunt patrimonial, ha comptat amb un pressupost d’uns 146.000 €, cofinançats entre el Consorci de la Conselleria de Turisme i l’Ajuntament de Llubí.


La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, acompanyada de la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, i d’altres representants del Consistori, ha inaugurat la segona fase de rehabilitació de Sa Farinera a Llubí. El projecte consisteix en la reconversió d’un aparcament a l’exterior de Sa Farinera en una plaça pública, i ha estat possible gràcies al cofinançament de l’Ajuntament i el Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT).

Busquets ha dit que, amb la consolidació del conjunt patrimonial (Sa Farinera i el Molí d’en Suau), “s’ha convertit un aparcament de vehicles en una plaça urbana i un espai d’exposició exterior, pensat per a tot tipus d’activitats socioculturals per a visitants i residents”. “En definitiva”, ha conclòs, “s’ha millorat un bé patrimonial que té repercussions en dos sentits: per una banda, augmenta l’atractiu turístic de Llubí per als visitants i, per l’altra, els llubiners i les llubineres poden gaudir d’un espai urbà millorat”.

Després d’una primera fase de reconversió de l’edifici de Sa Farinera en un centre cultural (finançat pel Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Llubí), el Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics va seleccionar el projecte de la segona fase de rehabilitació per ser finançat a la seva convocatòria de 2017. El pressupost total ha estat de 146.293,59 €, dels quals el CBAT ha aportat el 80% (117.034,87 €) i l’Ajuntament el 20 % (29.258,72 €).

Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT)

El CBAT és l’òrgan gestor de les places turístiques a l’illa de Mallorca. Hi formen part el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Mallorca i els agents socials i econòmics del sector turístic. A través de la convocatòria d’ajuts de l’any 2017, ha aportat 16,5 milions d’euros als ajuntaments mallorquins, i la convocatòria de 2018 té un pressupost de 15 milions. En total, durant aquesta legislatura el CBAT haurà posat a disposició dels consistoris de Mallorca 31,5 milions d’euros.

Els projectes finançats són de millora dels espais públics i de la qualitat de l’oferta turística i de foment de la desestacionalització i la competitivitat turística.