Impuls del Carnet Jove a Menorca

L’Institut Balear de la Joventut i el Consell de Menorca presenten les accions d’impuls del Carnet Jove a Menorca i el treball conjunt amb el programa cultural Art Jove


La vicepresidenta primera i consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Susana Mora, ha destacat la importància de treballar de manera transversal i coordinada juntament amb l’IB-JOVE per afermar projectes ja consolidats i sempre en constant creixement com és el Carnet Jove. Mora i el director de l’Institut Balear de Joventut (IB-Jove) del Govern de les Illes Balears, Joan Ferrà, i el director insular de Joventut, Ocupació i Innovació, José Carbonell, han presentat avui matí les accions d’impuls del Carnet Jove a Menorca.

Actualment a l’illa hi ha 1.169 usuaris d’aquest carnet que poden optar a 67 ofertes/avantatges, sense incloure les que també s’ofereixen des de la resta de les illes. Per al Consell Insular de Menorca i l’IB-JOVE és important treballar en l’augment d’usuaris. “Està previst que el camí promocional d’aquesta oferta per als joves doni cada vegada més relleu en l’àmbit digital i amb les compres online”, ha dit Joan Ferrà. El director de l’Institut Balear de Joventut ha senyalat que actualment les Balears compten amb un total de 30.000 usuaris. “Hem de treballar perquè el Carnet Jove no es vegi com un projecte centralitzat solament a Mallorca, la idea és augmentar els usuaris de l’illa de Menorca i també els seus avantatges en descomptes”, ha dit. Amb 30 anys d’existència, el Carnet Jove ofereix serveis molt atractius per als més joves. D’aquests els de més èxit són l’accés al cinema i els descomptes en transport.

La intenció és cercar encara més empreses que se sumin a l’oferta per al jovent, a Menorca en particular, i a les Illes Balears en general. “Per a les empreses, estar presents per exemple al web de l’INJOVE implica una bona eina de promoció”, ha explicat el director insular José Carbonell qui ha destacat que la iniciativa del Carnet Jove (de caràcter i ús europeu) no solament afavoreix als mateixos menorquins sinó també als joves arribats d’altres indrets.

D’altra banda, Consell Insular de Menorca i Ib-Jove treballen també conjuntament en la recuperació i renovació del programa cultural Art Jove on s’emmarquen els següents certàmens: arts visuals, música jove contemporània, curtmetratges, creació teatral jove, fotografia cooperart, Cròniques des del Sud, Dones i Homes escriuen en lila i arquitectura jove. Les inscripcions estan obertes fins al 15 d’abril de 2016. Podeu trobar més informació al respecte al web ibjove.caib.es

“L’objectiu d’aquest programa cultural és que els joves artistes de les Balears vagin cap a la professionalització, per açò els premis es destinen a generar oportunitats i noves produccions”, ha afirmat Joan Ferrà.