Guillem Balboa: “Un bon Règim Especial per a les Illes Balears és irrenunciable”

MÉS per Mallorca crida a una mobilització social si es confirma l’estancament de les negociacions.


“Un bon Règim Especial per a les Balears és un compromís irrenunciable, li devem a la ciutadania”, ha assegurat el coordinador de la formació ecosobiranista, Guillem Balboa. MÉS per Mallorca reclama que el REB sigui una realitat per a 2019, “un element clau i que no es pot postposar més”. El tracte injust que ha rebut històricament la ciutadania de les Illes Balears per part de l’Estat s’ha d’acabar i “necessitam una solució urgent, que ha de sortir de la coordinació de forces polítiques, socials i institucionals”, ha incidit Balboa.

El compromís de MÉS per Mallorca ha estat i serà, ha recordat el coordinador de la formació ecosobiranista, aconseguir un finançament just per a les Balears, essencial per enfortir els pilars bàsics del sistema públic del país. Un compromís “que gràcies a la feina de conscienciació de la plataforma ‘Per un bon finançament’, és compartit amb la societat”. Balboa ha anunciat una crida a la mobilització social per reclamar conjuntament un tracte just per part de l’estat espanyol si es confirma "l’estancament de les negociacions".

D’altra banda, el portaveu del grup parlamentari Josep Ferrà, ha reclamat al Govern una explicació sobre si realment el REB està “enterrat”: “la pregunta avui no és si se segueix negociant o no, és si, com apunten els mitjans, el REB està en punt zero o no”. Ferrà ha anunciat també que el grup parlamentari se suma a la demanda d’una reunió interinstitucional que aquest matí ha fet el president del Consell, Miquel Ensenyat.

El també diputat ecosobiranista ha explicat que “durant aquests mesos hem estat flexibles i hem donat un marge de confiança en les negociacions que havien de servir per millorar el REB. Seguirem donant suport, però demanam informació al minut de com van les negociacions”. Ferrà també ha criticat que al govern de Sánchez “no veim cap voluntat que aquest REB tiri endavant” i ha exigit al president espanyol que “miri cap a Balears i entengui que tenir el Règim Especial no és crear paradisos fiscals, com moltes vegades s’ha dit, sinó crear una situació de convivència en igualtat d’oportunitats”.