Guillem Balboa: "Sánchez només ha aconseguit donar força a Vox"

MÉS-Esquerra valora negativament la baixada de les esquerres i de la participació

El candidat de MÉS-Esquerra, Guillem Balboa, ha començat la nit electoral agraïnt la feina dels votants i apoderats, així com la confiança dels votants, "a pesar de que eren unes circumstàncies difícils". Balboa ha emfatitzat que, a pesar dels mals resultats de la coalició ecosobiranista, "consideràvem que era improtant que hi hagués una papereta sobiranista i ecologista en aquestes eleccions".

Balboa ha lamentat que "aquestes eleccions i l’augment de l’abstenció no ha fet més que augmentar la força de l’extrema dreta, i això ha de fer reflexionar els que ens han duit a aquestes eleccions". Per tant, el candidat ha conclòs que "Sánchez només ha aconseguit donar força a Vox".

Segons l’anàlisi del coordinador de MÉS per Mallorca i candidat de MÉS-Esquerra, "ens trobam en una situació de bloqueig i ingovernabilitat que no es resoldrà fins que no s’abordi la situació catalana" per tant "només hi ha dues possibilitats: o un acord de les esquerres i els sobiranistes, o un acord del PSOE amb el Partit Popular". MÉS-Esquerra, ha dit Balboa, "segueix apostant per un govern d’esquerres i sobiranistes per fer front a la situació de bloqueig".

MÉS-Esquerra ha passat la nit electoral a la seu de MÉS per Mallorca al carrer Antillón de Palma, juntament amb els dirigents i militants del partit que s’han acostat fins la seu. Balboa ha sortit a valorar els resultats acompanyat de la candidata al Senat, Lila Thomàs, i el número 3 al Congrés, Mateu Matas ’Xurí’.