GUILLEM BALBOA: "NECESSITAM UNA AMNISTIA DELS PRESOS I EXILIATS POLÍTICS PER OBRIR UNA NOVA ETAPA DE DIÀLEG A CATALUNYA"

La candidata al Senat de MÉS-Esquerra, Lila Thomàs, adverteix que la repressió a Catalunya "estableix un precedent i pot ser usada contra qualsevol moviment de protesta"

El candidat de MÉS-Esquerra al Congrés, Guillem Balboa, ha explicat avui la posició de la candidatura ecosobiranista sobre la crisi catalana. Balboa ha assegurat que "l’autodeterminació és el millor instrument per resoldre les demandes d’un poble" i ha advertit que posarà "la capacitat de la ciutadania de ser consultada per part de l’Estat o les Comunitats Autònomes com a condició per a les negociacions amb les esquerres d’arreu de l’Estat". "El que necessitam ara per reconduir la situació és una amnistia als presos i exiliats polítics que faci possible una etapa de diàleg i solucions acordades", ha dit el candidat.

La candidata al Senat per Mallorca, Lila Thomàs, ha advertit de la necessitat de lluitar contra la repressió injustificada a Catalunya perquè "estableix un precedent i també pot ser usada contra els treballadors, contra les feministes o contra qualsevol dissidència democràtica". "Reprimir un moviment transversal i no violent de la forma que ho ha fet Espanya no té cap sentit", ha assegurat.

MÉS-Esquerra assegura que "la negociació, el diàleg i la democràcia" són les bases de la resolució de la situació a Catalunya. Per això, però, fa falta "aprovar una amnistia per als presos polítics i els exiliats", com ha demanat la número 7 de la candidatura al Congrés i regidora a Manacor, Carme Gomila. De fet, Gomila ha assegurat que cal que "l’Estat faci un gir de 180 graus en la seva relació amb les perifèries".