Guillem Balboa: "L’autogovern no és només un dret, també és una manera de millorar els serveis públics que beneficia la ciutadania"

MÉS-Esquerra es compromet a exigir el traspàs al Govern balear de les competències de costes, policia, justícia, ports i aeroports i presons


El candidat de MÉS-Esquerra al Congrés dels Diputats, Guillem Balboa, ha presentat avui les mesures que vol impulsar la coalició ecosobiranista des de la Cambra baixa després de les eleccions del proper 10 de novembre. Balboa ha assegurat que "l’autogovern no és només un dret, també unes manera de millorar els serveis públics que beneficia la ciutadania". Per això, MÉS-Esquerra demanarà el traspàs de les competències en costes, policia, justícia, ports i aeroports i presons.

"N’exigirem la transferència, però sobretot una adequada assignació pressupostària per dotar-les millor i fer-les més útil", ha explicat. La intenció de coalició és que el Govern de les Illes Balears passi a gestionar aquestes competències per "gestionar-les millor i dotar-les de recursos suficients".

Així mateix, la Vicepresidenta del Consell de Mallorca i co-coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha explicat que "necessitam anar més enllà per fer efectives totes les competències que recull l’Estatut". Busquets ha criticat la "mala gestió i la manca de recursos" en aquests serveis, que ara gestiona l’Estat.