Grup MÉS: “la Conselleria s’extralimita; les coaccions són il·legals i s’han d’investigar”

La formació denuncia que les autoritats educatives s’estan extralimitant a l’hora d’aplicar la llei de símbols: coaccionen alumnes i docents perquè no duguin camisetes verdes, ordenen retirar pancartes...


El Grup Parlamentari MÉS ha adreçat preguntes parlamentàries a la Conselleria d’Educació al voltant dels fets denunciats pel sindicat UGT relatius a coaccions per part de les autoritats educatives dirigides al director d’una escola de Palma, a qui instaren a prohibir que alumnes i docents duguin les camisetes verdes de Crida al centre. Des de la formació consideren que aquests fets són “greus” i insten la Conselleria a investigar-los i a depurar responsabilitats.

D’altra banda, des del Grup MÉS també consideren inacceptable que la Conselleria ordeni retirar pancartes de les instal·lacions dels centres, com ha passat com a mínim en el cas del CEIP Sa Bodega, d’Eivissa, emparant-se en l’entrada en vigor de la llei de símbols.

El portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, considera que aquests fets s’han de denunciar i investigar, ja que amb ells “la Conselleria d’Educació s’està extralimitant a l’hora d’aplicar la llei de símbols, que no prohibeix ni les pancartes ni les camisetes verdes”.

Per la seva banda, el diputat Nel Martí demana "claredat i contundència" pel que fa a la denúncia d’UGT, i constata que "la política repressiva de la consellera Joana Maria Camps genera una situació insòlita i lamentable en la comunitat educativa, plena d’amenaces, de mals entesos, i d’informacions contradictòries".

Martí afirma: “Així no es pot educar. Així els docents no poden dur a terme la seva ja complexa labor educativa”. I apunta que “la responsable d’aquest caos és la consellera Camps. Lamentablement, el curs 2013-2014 serà un curs educatiu perdut a causa de la nul·la voluntat conciliadora del Govern".