Grup MÉS: “el Govern ha d’estudiar totes les vies, també les jurídiques, per aturar les prospeccions”

Biel Barceló reitera la proposta a Bauzá de fer front comú contra els projectes petrolífers a Balears: “és ben hora que el Govern de Madrid, que és qui té la responsabilitat d’aturar-les, escolti el clam del carrer”


El Grup Parlamentari MÉS ha reiterat avui al president Bauzá, després de les multitudinàries mobilitzacions del passat dissabte contra les prospeccions petrolíferes davant les costes de Balears, la proposta de fer un front comú d’agents socials, polítics i econòmics de les illes davant el Govern espanyol per tal d’aturar aquests projectes. I ha recordat que la coalició va enviar una carta al president en aquest sentit, que Bauzá encara no ha contestat.

Barceló recorda que la responsabilitat d’autoritzar les prospeccions davant les nostres costes va ser del Govern espanyol de Rodríguez Zapatero (PSOE), però remarca que qui té en aquests moments el poder per aturar-les és el Govern de Mariano Rajoy (PP). I davant l’èxit de les mobilitzacions de dissabte, i de la unitat demostrada per la societat civil de Balears, afirma: “és ben hora que el Govern de Madrid escolti el clam del carrer”. A més, el portaveu del Grup MÉS insta el Govern de José Ramón Bauzá a estudiar “totes les vies possibles per aturar les prospeccions, també les judicials”.

D’altra banda, Biel Barceló ha explicat que, davant el clam escoltat als carrers, en què es varen sentir crits de “Soria, dimissió”, reivindicació que coincideix amb la petició de la CAEB expressada fa poques setmanes, el Grup MÉS està valorant la possibilitat de canviar la PNL per declarar del ministre d’Indústria, Energia i Turisme com a “persona non grata” per una iniciativa perquè el Parlament en reclami la dimissió.