Grup MÉS a Paulino Rivero: “Front comú contra les prospeccions, amb el PP o sense ell”

Biel Barceló, Fina Santiago i David Abril s’han reunit avui matí amb el president de les Canàries, Paulino Rivero, aprofitant la seva visita a Palma, amb l’objectiu d’intercanviar parers sobre les prospeccions petrolíferes.

El portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, acompanyat de la portaveu adjunta, Fina Santiago, i del diputat David Abril, han expressat la plena solidaritat de la formació ecosobiranista i dels pobles de les Illes Balears amb les Canàries, després que el Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient emetés una declaració d’impacte ambiental sobre els sondejos en aquell arxipèlag que, segons MÉS, “és un mal precedent”. Els diputats ecosobiranistes han expressat a Rivero que “hem d’evitar entrar en greuges entre Canàries i Balears després d’això, i sobretot reforçar la solidaritat entre els nostres territoris i fer front comú”.

Sobre la possibilitat de fer un front comú Balears/Canàries, el portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, ha proposat a Rivero que sigui un front social i polític, entre ambdues comunitats, “amb el PP o sense ell”, ja que entenen que el Partit Popular és l’únic element discordant a Canàries, però també aquí. “Amb el PP és impossible anar més enllà d’un consens de mínims, malgrat els esdeveniments ja que neguen la possibilitat de fer un referèndum sobre les prospeccions, es neguen a declarar LIC el Canal de Menorca, o, fins i tot, justifiquen que Canàries és diferent per motius geoestratègics”.

El Grup MÉS ha proposat a Rivero anar amb Canàries de la mà per dir NO a les prospeccions davant el govern d’Espanya i davant la Unió Europea. Segons els ecosobiranistes, “és una obligació moral, però sobretot, un element que ens fa guanyar força en l’objectiu que compartim: aturar les prospeccions”.

La formació ecosobiranista ha anunciat que participarà demà dissabte a les mobilitzacions convocades a Canàries i també a Palma, baix el lema “Canàries i Balears unides en una sola veu per dir NO a les prospeccions”.