Gonyalons: "Restablim ponts de trobada i col·laboració"

El Govern reuneix 65 professionals de Joventut de totes les illes per restablir el diàleg i debatre el present i el futur


La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports ha organitzta la Trobada de Professionals de Joventut de les Illes Balears, en col·laboració amb l’IBJove i l’Associació de Professionals de Joventut de les Illes Balears

Amb un èxit d’assistència de 65 tècnics de l’àmbit de Joventut, s’han celebrat , a l’hotel Amic Horizonte de Palma, unes jornades sobre el present i el futur de les polítiques de joventut, organitzades per la Direcció General d’Esports i Joventut de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, en col·laboració amb l’Institut Balear de la Joventut (IBJove) i l’Associació Professional de Joventut de les Illes Balears (APROJIB). La trobada està dirigida a professionals de la joventut: tècnics i tècniques, informadors i informadores, dinamitzadors i dinamitzadores, etc., que s’han ajuntat procedents de totes les illes.

Els assistents tenen l’oportunitat de debatre sobre l’estat actual de les actuacions en aquest àmbit i sobre les necessitats del jovent pel que fa als serveis i recursos en matèria de joventut; així com de conèixer l’estructura actual dels organismes competents en matèria de joventut i de posar les bases d’un marc de col·laboració estable per potenciar l’efectivitat de les polítiques que es duen a terme.

El director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, acompanyat del director de l’IBJove, Joan Ferrà, i del president de l’APROJIB, Miquel Àngel Marroig, han inaugurat aquestes jornades agraint la participació com a “punt d’inflexió” -ha dit Gonyalons- per tal de "restablir ponts de retrobada i col·laboració amb els agents implicats del món de la joventut". Gonyalons i Ferrà han explicat com estan distribuïdes les competències en matèria de serveis i programes de joventut en el Govern de les Illes Balears: Servei de Joventut i Institut Balear de la Joventut (IBJove).

Després de la dinàmica participativa “Joventut 3.0, una passa endavant, s’ha duit a terme la taula rodona “Competències de joventut. Estat actual i futur”, en la qual han participat responsables de joventut de tots els àmbits territorials de la CAIB, un representant d’APROJIB i un de la Plataforma per a la recuperació del Consell de la Joventut. Posterirment s’ha fet un debat amb els 65 professionals assistents a la trobada.

En les jornades s’ha presentat l’APROJIB, així com hi ha habilitat un espai on es mostren els diferents serveis i programes que ofereix l’executiu autonòmic en matèria de joventut.

ELs consells han explicarat la seva estructura en matèria de joventut i han donat a conèixer als professionals els recursos i serveis que ofereixen al jovent. Posteriorment, el secretari general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, ha desenvolupat la conferència “Què feim amb les polítiques de Joventut”. La cloenda ha estat a càrrec de la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu.