Gimcana sobre rodes per a promoure una mobilitat sostenible a Inca

Aquest dissabte passat es va fer a Inca una bicicletada per l’educació, amb la participació d’una cinquantena de persones. Es tracta d’una activitat que té tres anys d’història, però amb una novetat en aquesta edició, enguany s’hi ha sumat l’escola concertada


Aquest dissabte matí ha tingut lloc a Inca una nova edició de les bicicletades que organitzes les AMIPA de les escoles d’Inca per promoure una mobilitat sostenible. Aquesta és la primera d’enguany, però cada any es celebren d’altres, com la de novembre i la de final de curs.

"Jo ja hi formava part abans, des del naixement, com a presidenta de les AMIPA de Ponent, i estic molt contenta amb la feina que es fa", explica la regidora de MÉS Alice Weber. Des del canvi polític del consistori s’està constituint un grup de treball amb els pares de les escoles, juntament amb el personal tècnic municipal de mobilitat (Policia Local) i medi ambient.

La bicicletada fa un recorregut per les escoles del municipi, tant públiques com concertades, fent una espècie de gimcana. La idea és conscienciar les famílies i els infants de l’ús de la bicicleta i dels beneficis que suposa, des d’un punt de vista medi ambiental i personal. "A final de curs es farà una altra bicicletada, que acabarà amb jocs d’aigua. El missatge que volem transmetre és que volem una Inca verda, saludable i segura, amb camins escolars més segurs", explica Weber.