‘Gent per Alcúdia’: la candidatura ciutadana oberta per aconseguir el canvi a Alcúdia

El candidat a la Batlia, Tomàs Adrover, es marca com a objectiu recuperar la cultura, promoure un turisme de qualitat “incompatible amb els fems que duen a cremar aquí des d’arreu d’Europa”, fer front a les necessitats socials i d’infraestructures del municipi i rebaixar la pressió fiscal


Avui s’ha presentat Gent per Alcúdia, una candidatura oberta a tota la ciutadania d’Alcúdia que vol un canvi polític en el municipi. El candidat a la Batlia és Tomàs Adrover, i la número dos serà Antònia Peralta. La candidatura integra persones independents d’Alcúdia que volen participar en el procés de canvi, i té el suport de MÉS per Mallorca i Esquerra Republicana.

Tomàs Adrover ha apuntat els eixos principals de la candidatura. En primer lloc, “recuperar la cultura”, ja que “s’han deixat de fer moltes polítiques a favor de la cultura, aquesta legislatura se n’ha anat tot en orris”.

En segon lloc, promoure un turisme de qualitat, “incompatible totalment amb els fems que duen a cremar aquí des d’arreu d’Europa”: “El que no podem fer és cercar creuers a Miami, creuers de luxe... i que al mateix ens duguin a Alcúdia els fems d’arreu d’Europa que després cremen aquí a Mallorca, causant unes molèsties molt greus als veïnats del Port d’Alcúdia. Nosaltres no vivim dels fems, vivim del turisme, i el que hem de potenciar un turisme de qualitat i desestacionalitzat”.

En tercer lloc, rebaixar la pressió fiscal i canviar les prioritats, ja que “en tres anys ens han farcit d’imposts, l’equip de govern municipal ha apujat més d’un 30% l’IBI; amb l’agreujant que el que han recaptat no ha revertit en els ciutadans. L’únic que han fet és arreglar el carrer de Sant Jaume i soterrar un contenidor devora el PAC d’Alcúdia. No han fet res més”. Adrover proposa invertir els recursos (“presumeixen de tenir 30 milions de superàvit en el banc”) en “solucionar les necessitats socials, i les necessitats d’infraestructures”.

A la roda de premsa de presentació de Gent per Alcúdia també han assistit altres membres de la candidatura, a més de Tomàs Adrover i Antònia Peralta, com ara Ferran Capella o Toni Cifre. El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, i el president d’Esquerra Republicana-Mallorca, Joan Lladó, hi han assistit per mostrar el suport de les respectives formacions a la nova candidatura.

Biel Barceló afirma que Gent per Alcúdia neix com una “fórmula que supera els partits, oberta a la participació dels ciutadans i ciutadanes”, i assegura que “és la fórmula d’èxit, que aconseguirà que el canvi arribi a Alcúdia, a Mallorca i a Balears”.