Gallardo: “S’han de deixar de veure les pensions com un assumpte de la gent gran i protegir-les i reivindicar-les com a societat”

MÉS per Mallorca reivindica el diàleg com a solució als conflictes polítics


El diputat de MÉS per Mallorca, Miquel Gallardo, ha destacat aquest dilluns en roda de premsa la necessitat de defensar un sistema públic de pensions: “s’han de deixar de veure les pensions com un assumpte de la gent gran i protegir-les i reivindicar-les com a societat”. Coincidint amb el Dia internacional de la gent gran i les diverses concentracions per defensar els drets dels pensionistes, Gallardo ha incidit en què per garantir unes pensions dignes és necessari un mercat laboral fort i la derogació de la reforma laboral “per recuperar llocs de feina de més qualitat”.

Gallardo ha recordat que les Balears és la comunitat amb les pensions més baixes de tot l’Estat, mentre que el cost de vida és un dels més alts. Per aquesta raó ha subratllat la necessitat que “les Balears comptin amb un mecanisme per revaloritzar les pensions no contributives i més baixes”. Ha recordat, per altra banda que “des de MÉS per Mallorca ens sumam al clam d’arreu de l’Estat de què la pujada del 0,25% és insuficient: en els darrers anys els pensionistes han perdut un 7% de poder adquisitiu”. El diputat ecosobiranista ha apuntat, a més, la necessitat de canviar el model econòmic per combatre la precarietat i garantir unes pensions dignes.

Un any de l’1-O i cinc de la manifestació contra el TIL

Per la seva banda, la diputada Joanaina Campomar ha volgut posar de manifest el suport de MÉS per Mallorca a la ciutadania de Catalunya, que va sortir fa un any per votar i reclamar sobirania política. “Rebutjam la violència de les forces de seguretat. Escarrufen les actuacions policials que es van dur a terme, unes actuacions que ens haurien de fer pensar”, ha dit. Campomar també ha remarcat que “sense diàleg no hi ha solució als conflictes polítics”.

Campomar també ha volgut recordar la manifestació contra el TIL: “les illes s’empoderaren i plantaren cara a un Govern que perseguia - i que encara des de l’oposició persegueix - el nostre bé més preuat: l’educació i la llengua com a factor de cohesió social”. La diputada ecosobiranista ha assegurat que “Company no ens enganya amb el seu plurilingüisme harmònic. La pèssima gestió en educació no pot tornar a les aules ni les seves retallades a les institucions”. Campomar també ha volgut traslladar el suport de MÉS per Mallorca a la comunitat educativa “davant les amenaces i intents de crispació per part del senyor Company” i ha incidit en què “només amb diàleg es pot construir i els Acords pel Canvi han demostrat amb fets que anam per aquest camí”.