Gallardo: “La llei de residus no és només necessària sinó imprescindible”

La normativa que es debat al ple de dimarts que ve situa a Balears al capdavant d’Europa


El diputat de MÉS per Mallorca, Miquel Gallardo, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa els punts clau de la llei de residus, que es debatrà el pròxim dimarts al Parlament. Gallardo ha subratllat que “és una llei que no és només necessària sinó imprescindible” per protegir el medi ambient i seguir endavant amb el canvi de model econòmic i social per fer de les Balears un territori més sostenible i protegit.

Aquesta normativa, ha recordat el diputat ecosobiranista, “va en la línia de les exigències d’Europa i fins i tot s’avança a les directrius marcades: la llei de Balears ja preveu que per al 2021 les vaixelles de plàstic estiguin prohibides a les illes”. Gallardo ha incidit en el fet que no només es regularà la coberteria i plats de plàstic, sinó que qualsevol producte d’un sol ús haurà de canviar-se per l’alternativa compostable.

Gallardo ha explicat que durant la feina parlamentària en aquesta llei, “s’han escoltat totes les parts implicades" i “s’han dut a terme les mesures necessàries perquè, sense rebaixar el contingut de la llei, s’afecti el menys possible als sectors que l’hauran d’aplicar”.

Durant el ple de dimarts que ve, ha explicat el diputat ecosobiranista, també es debatran dues altres lleis molt importants en el camí cap al canvi de model de les Balears: la llei de sostenibilitat econòmica i ambiental de Formentera - que entre altres coses posarà límit als vehicles que puguin entrar a l’illa – i la del port de Sant Antoni de Portmany, que permetrà la limitació dels vaixells de mercaderies i vehicles que saturen el centre del poble.