Front comú des de Balears per aturar les prospeccions

Biel Barceló envia una carta al president Bauzá, a qui insta a “posar els interessos del país per davant dels interessos partidistes i dels lobbies empresarials”


El portaveu del Grup Parlamentari MÉS, Biel Barceló, ha enviat una carta adreçada al president José Ramón Bauzá per proposar-li coordinar un front comú des de les Illes Balears per aturar les prospeccions petrolíferes davant les nostres costes. Barceló insta Bauzá a “posar els interessos del país per davant dels interessos partidistes i dels lobbies empresarials”.

Concretament, el portaveu del Grup MÉS proposa que Govern, consells insulars, forces polítiques amb representació parlamentària i agents socials, econòmics i mediambientals s’uneixin per demanar una audiència conjunta amb el ministre d’Indústria, Energia i Turisme.

Biel Barceló també proposa elaborar un manifest conjunt, signat per tots els representants institucionals, polítics i socials, per tal de lliurar-lo al president del Congrés dels Diputats, així com estudiar presentar totes les accions legals oportunes, fins i tot davant la Unió Europea.

Barceló també insta el president Bauzá a presentar tots els recursos legals per tal d’impedir les prospeccions.

El portaveu del Grup MÉS, acompanyat pels diputats Fina Santiago i Miquel Àngel Mas, ha registrat avui la carta en el registre del Govern.

Documents adjunts