Front comú d’institucions, veïnats i empresaris per reclamar les inversions estatutàries a la Platja de Palma

Biel Barceló, Antoni Noguera i Jaume Tomàs es reuneixen amb entitats de s’Arenal: “l’Estat ha de complir els compromisos amb Balears i amb Palma”


Govern, Consell de Mallorca, Ajuntament de Palma, Ajuntament de Llucmajor, juntament amb representants veïnals i empresarials de la Platja de Palma fan front comú per reclamar les inversions estatutàries per part de l’Estat per poder reconvertir aquesta zona turística madura.

Aquest dimarts s’han reunit representants d’aquestes institucions amb membres de les associacions de veïnats, d’hotelers, de comerciants i de restauradors de s’Arenal per tal d’analitzar l’estat de la qüestió de les inversions estatutàries a la Platja de Palma.

El vicepresident del Govern i coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha explicat que l’objectiu de la trobada entre els representants institucionals amb veïnats i empresaris de la Platja de Palma era doble: “D’una banda, informar veïnats, comerciants i hotelers de la Platja de Palma de l’estat de les inversions estatutàries en aquesta zona. De l’altra, plantejar aquest front comú entre institucions i societat civil per reclamar aquestes inversions per remodelar i modernitzar aquesta zona turística madura, perquè pugui estar en el nivell que li pertoca”.

Biel Barceló ha lamentat que “pels motius que sigui, aquests quatre anys passats no s’han executat les inversions que estaven previstes. Per tant, ara hem d’aconseguir una pròrroga que ens permeti dur a terme les inversions al llarg d’aquesta legislatura. Volem que Madrid acompleixi els seus compromisos, i a partir d’aquí les administracions d’aquesta terra haurem d’executar les inversions que la Platja de Palma necessita”.

El vicepresident ha apuntat la necessitat d’acabar amb la degradació de la zona, de millorar les infraestructures de tot tipus, i de canviar el model turístic de la Platja de Palma per tenir un model turístic sostenible i de futur.

En relació al conveni entre l’Estat i la CAIB per finançar la reconversió de la Platja de Palma, cal recordar que dels 20 milions que l’Estat havia transferit, una vegada acabat el termini per a la seva execució, n’hi ha 15 que no s’han invertit i l’Executiu estatal ha reclamat. Per la qual cosa el Govern ara reclama una pròrroga per poder dur a terme les inversions i no haver de retornar els doblers a l’Estat. D’altra banda, queden en l’aire els 63 milions més que el Govern espanyol s’havia compromès a invertir, inversions que ara qüestiona.

El proper dijous, a la comissió mixta entre el Govern de les Illes Balears i el Govern de l’Estat es plantejarà aquesta qüestió, juntament amb la resta d’inversions estatutàries pendents.

A la reunió celebrada avui horabaixa a l’Oficina del Districte de la Platja de Palma de l’Ajuntament de Palma han assistit: per part del Govern, el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme; per part del Consell de Mallorca, el conseller insular d’Economia i Hisenda; per part de l’Ajuntament de Palma, el tinent de batle i regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, i el regidor del Districte de la Platja de Palma, Llorenç Carrió; per part de l’Ajuntament de Llucmajor, el batle Jaume Tomàs i el regidor de s’Arenal, Miquel Àngel Serra. També hi ha assistit el gerent del Consorci de la Platja de Palma, Rafel Company.

D’altra banda, hi han assistit representants de les associacions de veïnats de la zona, així com membres de l’Associació Hotelera de la Platja de Palma, de l’Associació de Comerços Turístics, de l’associació de restauradors i altres representants empresarials de s’Arenal.