Franco deixarà de ser fill il•lustre a Sant Llorenç

Es tracta d’un acte de justícia històrica que contribueix a tancar les ferides obertes pel franquisme.

Fa 10 anys que un escriptor va trobar, en les actes del consistori, que el 1937 la comissió gestora de l’Ajuntament nomenava el dictador Francisco Franco fill il•lustre de Sant Llorenç. Ara, aquesta anomalia democràtica és a punt de ser solucionada.

La regidora de MÉS, Dolors Sánchez, ha esta la persona encarregada de presentar aquesta iniciativa. La feina que ara té el consistori és la inversa de quant es lliura una distinció local a una persona pels seus mèrits. «Ahir vàrem tractar el tema del fill predilecte al Ple i va anar molt bé. Ara es tracta d’aportar la documentació local i nacional per revocar aquest nomenament. No crec que sigui difícil, ja que a Sant LLorenç vàrem sofrir una repressió forta i el culpable darrer és en Franco», ha explicat Sánchez.

D’aquesta manera, la proposta expressa el reconeixement que mereixen les persones que varen patir la repressió durant la Guerra Civil i la posterior dictadura. «És una mostra de respecte per tancar les ferides obertes per la dictadura i que encara no s’han guarit. És una vergonya per al nostre poble tenir un dictador com en Franco de fill predilecte.» ha explicat Sánchez.