Fiscalia envia als jutjats la carpeta d’Emaya de les sancions aturades

S’han trobat indicis de presumpte delicte de prevaricació en el passat mandat del Partit Popular


Emaya va rebre el passat dimarts 28 de juny una notificació de Fiscalia que informa que trasllada als jutjats l’expedient de la carpeta de les sancions aturades perquè veu un presumpte delicte de prevaricació. Ara, aquest cas està en mans de la justícia.

Així com ha explicat la portaveu de la Junta de Govern, Neus Truyol, tant l’Ajuntament com Emaya es posaran ara a disposició d’aquesta institució per poder determinar i aclarir responsabilitats i els fets que es van produir durant els anys passats.

Tot va començar el passat 14 d’abril quan l’equip actual d’Emaya va trobar unes carpetes amb sancions aturades, "algunes d’elles per ordre de l’anterior presidència", explica la portaveu, i van decidir obrir un expedient informatiu intern per investigar el que havia passat i poder parlar amb diferents treballadors implicats. Segons l’Ajuntament, "ens van informar que des de l’anterior presidència es donaren ordres explícites d’aturar sancions a certes persones o certes empreses". En total, hi ha un centenar de sancions aturades entre 2011 i 2015.

Ho van fer públic dia 18 de maig al ple extraordinari i dia 20 de maig varen presentar aquesta documentació a Fiscalia, tant l’expedient de sancions aturades com l’expedient informatiu, perquè determinàs els fets.