Fina Santiago reclama a l’Estat que Balears pugui complementar el futur ingrés mínim vital per adaptar-ho a la realitat de les Illes


La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, ha comunicat a la vicepresidència de Drets Socials el suport de les Illes Balears al futur ingrés mínim vital sempre hi quan es pugui complementar amb la Renda Social Garantida pròpia de les Illes Balears. Ha estat durant una videoconferència de tots els responsables de Serveis Socials de les comunitats amb el secretari d’Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez.

Durant aquesta trobada virtual el secretari d’Estat ha exposat als consellers que el govern de l’Estat està treballant amb la legislació d’un nou ingrés mínim vital per a tot a Espanya. La intenció de l’executiu central, segons ha explicat Álvarez , és respectar les diferents realitats de cada territori i el seu àmbit competencial, per això, ha assegurat que negociarà aquesta prestació amb les Comunitats Autònomes.

Santiago ha explicat que les Illes Balears veuen en bons ulls aquesta iniciativa sempre i quan es pugui complementar amb la Renda Social Garantida que se va instaurar a la comunitat el 2016 i que s’ha ampliat, com a mesura excepcional, aquesta setmana. La consellera ha argumentat que la realitat que es viu a les Balears és molt diferent a la d’altres comunitats on el nivell de vida no és tan alt ni el model productiu és tan depenent del sector serveis.

A la videoconferència s’han analitzat les emergències socials que ha provocat el Covid-19. Una anàlisi compartida per la majoria de consellers és que no s’ha de confondre la crisi sanitària que pateixen les residències de majors amb un problema social.