Fina Santiago: “El jurat que declara culpable en Matas ens representa a tots”

MÉS per Mallorca insta el president del PP, José Ramón Bauzá, a explicar les irregularitats del seu partit sense esperar a les sentències judicials. D’altra banda, consideren que un indult a l’expresident pel cas Alemany-ABN seria un "escàndol"


MÉS per Mallorca considera que la decisió del jurat de declarar culpable l’expresident Jaume Matas pel suborn en la contractació fictícia de la seva dona aplica el sentit comú i recull el sentir majoritari de la gent. Des de la coalició mallorquinista i progressista apunten que aquesta serà la segona sentència condemnatòria contra Matas.

La coportaveu de MÉS per Mallorca, Fina Santiago, afirma que “el jurat ens representa a tots”. També diu que les paraules de Matas en el judici, en què qualificava de “normal” el fet que un governant s’adreci a un empresari per demanar-li feina per a la seva dona, són “ofensives”. “No tots els polítics criden a empresaris per demanar-los feina per als seus familiars. Aquesta mentalitat d’utilitzar els càrrecs públics per a benefici personal no és normal, i s’ha de perseguir”, ha dit Santiago. Que afegeix: “és precisament aquesta mentalitat que ens duit a baixar posicions en el rànquing internacional de transparència i lluita contra la corrupció, fins i tot per davall de països com Síria”.

Des de MÉS per Mallorca lamenten que el comportament de Matas no fos un fet aïllat, especialment en el PP durant la legislatura 2003-2007, i apunten que aquest partit haurà de donar explicacions ben aviat de les presumptes irregularitats electorals que s’estan investigant (en referència al tancament de la fase d’instrucció, per part del jutge Castro, del cas de presumpta corrupció en la campanya electoral del PP de l’any 2007).

Respecte als casos de corrupció i de finançament il·legal del PP, Fina Santiago afirma: “L’actual president del PP, José Ramón Bauzá, ha de donar explicacions més clares i contundents sobre el finançament del seu partit els darrers anys, per tal de defensar la credibilitat del seu partit, si és que li interessa. Bauzá ha d’explicar públicament si les irregularitats investigades són certes o no, en compte de callar i esperar que els procediments judicials avancin”.

D’altra banda, des de MÉS per Mallorca confien que el Govern espanyol presidit per Mariano Rajoy no serà capaç de concedir l’indult a Jaume Matas, després que els tribunals hagin rebutjat la petició de l’expresident de commutar la pena de 9 anys de presó per la qual va ser condemnat pel cas Alemany-ABN per una multa. Des de la coalició consideren que seria un escàndol que l’Executiu del PP concedís aquest indult, i que la ciutadania ni ho entendria ni ho compartiria de cap manera.